Elképesztő borzalmakat kellett átélnie az ausztrál Kincumberben élő fiúnak. A mindössze 16 éves Bailey a házak közötti utcán sétált az egyik barátjával, amikor rátámadtak. Az illető egy kést állított a combjába, majd magára hagyta. Bailey összeesett a fájdalomtól és a vérveszteségtől, mivel a szúrás valószínűleg az egyik artériáját találhatta el. Próbálta befogni a sebét, miközben azt kiabálta a bámészkodóknak: „Meg fogok halni?”

„Megrémült, teljesen sokkos állapotban volt. Kiabálást hallottam a házam előtt, majd láttam, ahogy a fiatal srác összeesik, és azt kiabálja: „segítség, megkéseltek” – mondta az 53 éves Peter Kersenboom ügyeletes tűzoltó.

#Auspol #NSW

The poor kid thought he was going to die and his mum didn’t believe he had been stabbed. I would imagine…

Posted by NSW Conservative Support Page on Tuesday, April 27, 2021

„Nagyon zavart volt, a barátja azt mondta, hogy valaki leszúrta és elszaladt. A kezemmel leszorítottam a sebet és egy steril gézzel bekötöttem, hogy megállítsam a vérzést. Olyan sok vér volt… Megijedt, és megkérdezte, hogy felhívhatja-e az anyukáját. Azt kérdezte tőlem: „Meg fogok halni?” Mondtam neki, hogy ne aggódjon, rendbe fog jönni, addig beszélgettem vele, amíg a mentők ki nem érkeztek” – emlékezett vissza a szörnyű pillanatokra a tinédzser megmentője, Peter.

Posted by Bailey Alcock on Tuesday, October 27, 2020

Baileyt a sydney-i Royal North kórház intenzív osztályára szállították, ahol kritikus állapota miatt azóta is mesterséges kómában fekszik. Az édesanyja, Karen Harmer a támadás óta nem mozdult el fia ágya mellől.

„Ő a fiam, Bailey, akit Kincumberben leszúrtak. Ha tud valamit, kérem segítsen megtalálni azt, aki ezt tette vele” – írta az édesanya közösségi oldalán tett felhívásában.

A Brisbane Water körzeti megbízottjai megvizsgálták a késelés helyszínét, de véletlenszerűnek vélik a támadást. Így egyelőre még senkit nem tartóztattak le, sőt még gyanúsítottjuk sincs.