Bölcskei Martin bajai mentőápoló az ország legjobb testű férfija. A 25 éves testépítőnek a győzelme óta rengeteg hölgy rajongója akad. Az izmos ápoló azonban hűséges típus, és már három éve foglalt a szíve.

Martin hat éve dolgozik a mentőszolgálatnál. – Gyerekkorom óta szeretek és fontos számomra mások megsegítése, ezért lettem mentőápoló. A munkám mellett a sport és az egészséges életmód a szenvedélyem. 13 évesen mentem először le az edzőterembe, 15 éves korom óta pedig rendszeresen űzöm. A munkámtól függően hetente 5-6 alkalommal kondizok nagyjából 2 órát – kezdte a Metropolnak a mentős, aki augusztusban részt vett élete első fitnesz versenyén, és egyből a dobogó legfelső fokáig jutott.

Martin lett az ország legjobb testű férfija (Fotó: Saját)

Nem teljesen elégedett a testével

– Nem számítottam arra, hogy máris sikerül nyernem. Büszke vagyok az eredményemre, de a formámmal nem vagyok teljesen elégedett, szerintem még a fizikumomon van mit javítani. A célom, hogy a nemzetközi versenyekre is kijussak és ott is szép eredményeket érjek el. A testépítés nemcsak az izmokról szól, ez egy életforma. Mondhatni az elme bajnokai vagyunk, mert mindez hatalmas önfegyelmet igényel, hiszen szigorúan be kell tartanunk az étkezési előírásokat – folytatta.

„Hűséges típus vagyok”

Martin nem zárkózik el a modellkedéstől, de elsősorban mint életmód tanácsadó szeretne érvényesülni.

– Sokan bekövettek miután megnyertem a versenyt, és rengeteg gratuláló üzenetet is kaptam, amiknek még mindig nem sikerült a végére érnem. Az utcán egyre többen felismernek, és a kórházban is leszólítanak a nővérkék miközben szállítom a betegeket – mondta a testépítő, akinek esze ágába sincs visszaélni népszerűségével, három éve ugyanis boldog párkapcsolatban él fül-orr-gégész rezidens szerelmével.

Kata mindenben támogat, sokszor lejön velem edzeni is. A felkészülés miatt most nagyon kevés időm volt, de ő türelmesen viselte, és mellettem állt. Egyáltalán nem féltékenykedik, nincs is rá oka, mert hűséges típus vagyok és vele tervezem a jövőt.

Találkozott Arnold Schwarzeneggerrel

A mentős legnagyobb példaképe Arnold Schwarzenegger, akivel két évvel ezelőtt személyesen is találkozhatott.

– Az egyik edzőm állt vele kapcsolatban, mikor Budapesten járt. Elárulta nekem, hogy melyik hotelben lakik és reggel mikor indul el onnan. Öcsémmel hajnalban felutaztunk Bajáról, és türelmesen vártunk a hotel előtt. Sikerült elkapnom, készítettünk egy közös fotót és pár szót váltottunk az edzéstervemről. Hatalmas élmény volt az egész.

A mentős legnagyobb példaképe Arnold Schwarzenegger (Fotó: Saját)