Az Egyesült Államokban élő Laura Corkill tűkön ülve várta, hogy megérkezzen a kisbabája. Hónapokkal előtte berendezte a szobát és jó előre kitalálta a gyerkőc nevét is: Leiland-James Micheal Corkill. Négy nappal karácsony előtt megindult a szülése, és a West Cumberland Kórházban sürgősségi császármetszéssel életet adott a fiának.

Az asszony alig várta a hazatérést 48 órával a szülés után, amikor megtudta a sokkoló igazságot: egy szociális gondozó elvitte a gyerekét. Laura világa egyszerűen összetört – nyilatkozta a BBC-nek.

Laurának már volt dolga a hatóságokkal, miután egy előző kapcsolatában családon belüli erőszak áldozata lett. Az összetört nő aggódott, hogy ez rányomja majd a bélyeget a terhességére, és elveszik tőle Leiland-Jamest. A hatóságok megnyugtatták: nem kell aggódnia, nem fogják elvenni tőle a fiát.

Örökbe akarta adni a gyerekét

A Cumbria megyei tanács azonban máshogy emlékszik a történtekre, szerintük a dolgok nem így történtek. Egy szóvivő szerint Laura terhességének utolsó hónapjában még az volt a terve, hogy a fiát a születéskor örökbe adja.
Elmondásuk szerint Laurát háromszor is értesítették erről. A nő viszont azt vallja, hogy ő ezt csak akkor tudta meg, amikor a szociális munkás felbukkant, és elvitte tőle a gyerekét.

Laura megpróbálta visszaszerezni a kisfiát, ám 2020-ban sokkolta a hír: a kisfiút a nevelőanya brutálisan meggyilkolta, csupán néhány nappal az első születésnapja után.

A nevelőanyát, Laura Castle-t életfogytiglan börtönre ítélték, miután bűnösnek találták az ellene felhozott vádakban. A tárgyalótermet sokkolták a vallomása, amiben részletesen elemezte a gyerek megnyúzását, miután végzetes fejsérülést szenvedett.