Leginkább az internetes csoportokban próbálják egymást támogatni azok, akiknek szerettük kórházba kerül, vagy éppen – gyakran fiatalon – meghalt a vírus miatt. Egy szívszorító történetet osztott meg egy hölgy az egyik ilyen csoportban:

„Apósom délután feladta a nagy küzdelmet a vírussal szemben és elhunyt. Annyian szorítottatok nekünk tényleg ismeretlenül is, egy két nap alatt most felvillant a reménysugár a szemünkbe, reméltük hogy egy napon majd újra átölelhetjük őt. Unokákkal együtt vártuk őt haza. De nem jön többé, angyalok vigyáznak rá.”

Sajnos idén sokaknak fekete lesz a karácsony Fotó: Facebook

 

Nem ők az egyetlen család, akiknek az ünnepét beárnyékolja a vírus és a halál, többen írták, hogy nekik is gyászba borult karácsonyuk lesz. A csoporttagok együttérző szavakkal igyekeznek támogatni egymást.

„Sajnos mi is így voltunk áprilisban, a 49 éves egészséges drága páromat is legyőzte a vírus, itt maradtam három kisgyerekkel, ez nagyon kegyetlen, soha nem tud az ember belenyugodni. Nekünk sem lesz igazi karácsonyunk” – írta Kata.

„Tudom, mit éreztek, hogy ez nem lehet igaz, ez nem velünk történt. Drága szerelmemet és édesanyját is elragadta tőlünk ez a kegyetlen vírus márciusban, úgyhogy a kislányommal nekünk is fekete karácsonyunk lesz így Apa és a Mama nélkül” – írta Brigitta.

Rettentő fájdalom van a családok szívében Fotó: Facebook

 

„Sajnos mi is így vagyunk, már 8 hónapja nem enyhül a fájdalom, szeretett édesanyám elvesztése után semmi sem lesz a régi, a karácsony sem. És sajnos még mindig van sok ember, aki ezt a vírust nem veszi komolyan” – írta egy együttérző.

„Mi mindig a nagymamánál gyűltünk össze szenteste. Ő főzött, várta a gyermekeit és az unokáit. Ő szervezett meg mindent, mindig csodás hangulatot teremtett. Már egy hónapja nincs köztünk. Még bele sem gondoltunk, hogy idén más lesz a karácsony” – írta megrendülten Eszter.

Hatalmas tragédia, hogy ilyen fiatalon mennek el egészséges emberek Fotó: Facebook

 

„Az én nagyapám tegnap került lélegeztetőgépre. Nem tudjuk, mi lesz karácsonyig, reménykedünk, de 87 éves és betegsége is van. Nem merünk igazán készülni a karácsonyra” – sztotta meg félelmeit Attila.

 

„Mély együttérzésem, az én anyukámmal is ez történt. Amikor hasra vagy oldalra fordították, akkor javultak az értékek, aztán csökkentették az oxigént és 2 nap múlva összeomlott a szervezete. Itt hagyott minket karácsony előtt, nekünk is fekete lesz a karácsonyunk” – mondta el saját történetét Csilla.

Az emberek egymást támogatják a Facebookon Fotó: Facebook

Sok elhunyt családtag oltatlan volt

A szomorú történetekről beszélgetve óhatatlanul szóba kerül, hogy az elvesztett szeretteik be voltak-e oltva. A többség arról számol be, hogy a családtag, akit elragadott a koronavírus, nem volt beoltva.