A múlt héten elhunyt II. Erzsébet királynőt az egész világ gyászolja, ami nem is csoda, hiszen egész uralkodása alatt hihetetlenül jószívű és emberséges volt. Szívügyének tartotta, hogy jó ügyeket támogasson.

„[…] A királynő élete során több mint 600 jótékonysági szervezetet patronált, az olyan jól ismert szervezetektől kezdve, mint a rákkutatással foglalkozó Cancer Research UK és a Brit Királyi Légió, egészen a kisebb szakszervezetekig. Őfelsége védnökségei közül sokat édesapjától, VI. György királytól örökölt, míg másokat a királynő választott ki. A királynő összességében több mint 70 oktatási és képzési szervezetet, több mint 60 sport- és szabadidős szervezetet, több mint 30 vallási-, valamint több mint 40 művészeti és kulturális szervezetet támogatott – emlékezik meg a The Royal Family hivatalos Facebook-oldalán.

A királynő nemcsak a nevét adta a sokszínű szervezeteknek, hanem találkozott a személyzettel, önkéntesekkel, közösségi csoportokkal. A II. Erzsébet által támogatott szervezetek közül sok képviselteti magát a hétfői állami temetésen.