RETRO RÁDIÓ

Felvételizők, figyelem: ezeket tehetitek meg ma utoljára





A Metropol összeszedte a nap legfontosabb eseményeit. Szólunk arról, mire ügyeljenek a felvételizők és arról is, hogy milyen a Király-nap.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.07.07.
ez lesz ma

Felvételizők, figyelem: lejár a határidő!

Ma pótolhatják utoljára a felvételizők a még hiányzó dokumentumaikat, és módosíthatják a megjelölt szakok sorrendjét a felsőoktatási felvételéli elektronikus rendszerben, az E-felvételiben.

Nem elég jól felvételizni, az adminisztrációt is jól kell elvégezni a sikerhez Fotó: MTI

Ezeket lehet ma utoljára megtenni:

– A jelentkezők a pontszámításhoz még szükséges dokumentumokat feltölthetik a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi rendszerben.

– A felvételizők egyszer megváltoztathatják a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjét, de csak a korábban megadott szakokat lehet átrendezni vagy törölni, új képzés nem rögzíthető.

– Jelezhetik a személyes adatok változását a felvételizők.

A határidőig benyújtott dokumentumok feldolgozása a ponthatárok kihirdetéséig tart.

Tovább van nyitva az ügyfélszolgálat

Ma a felvételi ügyintézés utolsó napján a felvi.hu ügyfélszolgálata este 18 óráig várja a személyesen érkezőket, fogadja a telefonhívásokat és válaszolja meg (érkezési sorrendben) az e-maileket.

Meghosszabbították a jelentkezési határidőt

Az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémiára július 25-ig várják azon 21 és 30 év közötti keresztény fiatalok jelentkezését, akik szeretnének részt venni a 10 hónapos egyedülálló, élményalapú képzésben.

Élményalapú oktatásra törekszenek az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémián Fotó: Shutterstock

Takarítják az utcákat a IX. kerületben

Ma 7 és 16 óra között az Angyal és Liliom utca Üllői út és Mester utca közé eső szakaszán tartanak járdatakarítást, ahol a megadott időszakban még a parkolósávokban sem lehet parkolni, és a boltok nem hagyhatják a járdán áruikat.

Workshop az Óbudai-sziget csúszdás játszóterének felújításáról

Ma délután négy órától közös ötletelésre, tervezésre várják az Óbudai-sziget népszerű csúszdás játszóterénél a téma iránt érdeklődőket. Mostanra ugyanis a fővárosiak közkedvelt kikapcsolódási helyén a játszóeszközök egy része elöregedett, így cseréjük időszerűvé vált. A várhatóan 2022 III. negyedévében megvalósuló cseréknél szeretnék figyelembe venni a szakmai és költségvetési szempontok mellett a használók igényeit és javaslatait is. Részletek a kerület honlapján.

Király-nap

Ma rendezik meg délután 3-tól a Király utcában az első Király-napot. A „legpestibb utca legkirályabb napján” remek programok várják az érdeklődőket. Az ingyenes programon fellép többek között a Kiskalász Zenekar, Kardos Dani és Csepregi Éva, koncertet ad a Kaukázus Zenekar amellett, hogy érkezik a Spinoza Színház Fényes Szabolcs-dalokkal is. A „Király-napon” lesz még zsidó gasztro séta, szabadtéri kiállítás és vásár, valamint csupa-csoda vándorjátszótér, valamint kísérőprogramként este nyolctól látható lesz Agatha Christie: A titokzatos stylesi eset című művének filmadaptációja is.

A „Király-nap” helyszíne stílusosan a Király utca lesz Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs

Garázsvásár esti kivitelben

Hogy kicselezzék a nyári kánikulát, ma este tartják meg a megszokott vintage kincsek, csetreszek, növényillusztrációk, plakátok vásárát a Budafoki út 70. szám alatt. Érkezik a portékájával az e40 design, a Retrohungary és Medvegy Péter, akiknél retró bútoroktól kezdve a különleges porcelánokig, kiegészítőkig, sok érdekesség között kutathatnak az érdeklődők.

Kertmozi a filmek szerelmeseinek

A Budapest Garden kertmozijában a filmrajongók a legsikeresebb és a legkedveltebb filmeket nézhetik meg a csillagos ég alatt. Az este 9-kor kezdődő vetítések ingyenesek. Ma este a Hihetetlen család, holnap a Csillag születik, szombaton pedig A hobbit: Váratlan utazás lesz látható.

Különleges hangulata van egy-egy kertmozis estének Fotó: Facebook





Ezeket olvastad már?
Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás