A 48 éves Jeana Wesson a dentoni Guyer középiskola kémiatanáraként dolgozott, amikor összeszűrte a levet egyik tizenéves diákjával. A tanárnő az osztályteremben töltött el pásztorórákat egy 17 éves fiúval, akit orális szexre is kényszerített.

Akkor derült ki, hogy mit műveltek egymással, amikor a diák bevallotta egyik ismerősének. Sőt az is kiderült, hogy több üzenetet is váltottak előtte. Jeana és a fiatal fiú meztelen képeket küldözgettek egymásnak, majd a szex is szóba került közöttük, amit pedig utalgatások követtek.

Csütörtökön került bíróság elé a megdöbbentő eset, ami során Jeana bűnösnek vallotta magát, amiért helytelen kapcsolatot részesített diákjával. Ennek eredményeképpen enyhe büntetést szabtak ki rá.

A jogerős ítélet szerint 10 év próbaidőre kötelezték, valamint 1000 dolláros pénzbírságot is kiszabtak rá. Továbbá havonta meg kell jelennie a dentoni közfelügyelet és büntetés-végrehajtás osztályán, ahol drogteszt és átvizsgálás vár rá. Azonban a hasonló esetek akár 20 éve börtönnel is zárulhatnak. A tanárnő egyébként, hogy bizonyítsa őszinte megbánását önszántából lemondott az állami pedagógusi tanúsítványáról.

A Daily Star információi szerint az együttlét kevesebb, mint három nappal az év vége előtt történt, a nap utolsó tanóráján, amikor a végzős diáknak már nem volt dolga.