A Ripost egyik olvasója félelmetes fotót küldött be a portálnak. Reggel, rögtön azután, hogy kilépett a kapun, szörnyű halálhörgésre lett figyelmes; a hangok a közeli lépcső felől érkeztek. Hogy milyen állat adta ki, csak akkor tudta meg, amikor közelebb ment; ekkor azonban földbe gyökerezett a lába a látványtól.

A földön egy óriási kígyó éppen egy kifejlett nőstény mókust kebelezett be, mellette pedig kétségbeesetten szaladgált a kölyke.

Fotó: Ripost/olvasói fotó

Az anyaállat menthetetlen volt, amint az a felvételen is látszik, de olvasónk a mókuskölyköt elkapta; és azonnal egy dobozba tette. Hiszen a kölyök még szoptatós korban van, nem élne túl egy napot sem az anyja nélkül. A rémült kisállattal egyenesen a Fővárosi Állatkert felé vette az irányt, ahol a mentett állatokat minden nap 8-16 óra között lehet leadni.

Az állatkert munkatársai alaposan megvizsgálták a sokkos kis mókust, akinek szerencsére nem esett baja. A felneveléséről az állatkert lelkiismeretes dolgozói fognak gondoskodni.

Fotó: Ripost/olvasói fotó

A Ripost olvasója elborzadt az eseten, főképp arra volt kíváncsi, milyen kígyó végezhetett az anyamókussal; gyanította, hogy sikló, de annak túlságosan nagynak tűnt. Ezért a képet megmutatta az állatkert szakértőinek. Kiderült, hogy nem kígyó, hanem egy erdei sikló okozta a gyilkos drámát. Szelényi Gábor, az állatkert munkatársa azt mondta, a fénykép nagyon izgalmas, különösen azért, mert a sikló nem a kölyköt, hanem a felnőtt mókust kapta el.