A minap már úgy tűnt, egészen jól lehet haladni a Blaha Lujza téren az autósoknak. A Rákóczi úton mindkét irányba három sáv (két forgalmi sáv és egy buszsáv), a Nagykörúton pedig két-két sáv járható. A villamosok is sorban jöttek, a megszokottnál kevesebb dudálást és anyázást lehetett hallani a reggeli órákban.

Csak látszólag jó a helyzet – Fotó: Metropol/NZ

Ám a városvezetés annyira összevissza döntéseket hoz, hogy már senki sem érti, mikor mit újítanak fel, zárnak le és mennyi időre. Ha úgy tűnik, hogy lassacskán visszaáll a rend az utakon, akkor tévednek. Ugyanis a Wesselényi utca környékén lezárások akadályozzák a forgalmat. Az eleve szűk, egyirányú utcákon most még bonyolultabb lesz közlekedni.

Autóval nem lesz teljes hosszában átjárható a Wesselényi utca és a Dohány utca a Kiskörút, valamint a Nagykörút között. A Wesselényi utcában a Klauzál utca és a Nyár utca közötti szakaszon csak a trolibuszok és a kerékpárral közlekedők haladhatnak a Kiskörút irányába. Ez még nem minden, ugyanis a Dohány utcában a Nagy Diófa és a Nyár utca között is csak buszok és kerékpárosok haladhatnak a Nagykörút irányába. Ez már önmagában elég összezavaró, olyannyira, hogy az autósok észre sem vették a behajtani tilos táblát és simán behajtottak az előbb említett utcába… vagy csak teljesen elegük lett és már nem érdeklik őket a szabályok.

Fotó: Metropol/NZ

Fotó: Metropol/NZ

Amíg a városvezetés továbbra is hozza az értelmetlen döntéseket, addig az emberek egyre idegesebbek. Meddig fogják még ezt a fejetlenséget eltűrni?