Katasztrófa a Várnegyedben: emiatt tiltja ki Böröcz László a nagyobb turistabuszokat

Valóságos katasztrófafilm zajlott le az I. kerületben, halálos áldozat nem volt. A várnegyediek kiakadtak.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.12.
Módosítva: 2024.09.12.
Böröcz László közlekedési nagyméretű turistabusz bejelentés autós

A turistajáratok sofőrjei agresszívek, nem veszik figyelembe, hogy egy másik országban és annak fővárosában »nyomulnak« gátlástalanul, sokan örülnénk ha ez a nyomasztó közlekedési helyzet végre megszűnne” – írta egy budavári kommentelő Böröcz László újonnan megválasztott fideszes polgármester bejelentésére, miszerint hamarosan ki fogják tiltani a nagy turistabuszokat a Várnegyedből. A politikus azután hívta fel a figyelmet döntésére, miután a napokban egy utasokat szállító BKV-járatba csúnyán belehajtott egy óriási turistabusz.  

Várnegyed
Csúnya baleset a Várnegyedben, rommá tört a busz – Fotó: Facebook

Valóságos katasztrófafilm zajlott le a Várfok, Ostrom utca és Lovas út kereszteződésénél szerdán 9.23 perckor, amikor is éppen a szokásos útvonalán haladt szabályosan egy 16/A jelzésű menetrend szerinti járat, jól megpakolva utasokkal. A monotóniát azonnal megtörte, amikor váratlanul belecsapódott egy szintén utasokkal teli nagy méretű turistabusz... Az ijedtségtől sikító, rémült emberek egy hatalmas lökést éreztek, csak a szerencsének volt köszönhető, hogy a pánikon túl személyi sérülést vagy halálos áldozatot nem követelt a baleset. A BKV-busz viszont jelentős károkat szenvedett, az ablakai kitörtek, az oldala pedig durván behorpadt. A BKK információi szerint a baleset miatt rendőri intézkedésre volt szükség, amely hivatalosan is megállapította a turistabusz sofőrjének felelősségét. A szerencsétlenség miatt a helyszínt lezárták, és egy órán keresztül terelőúton lehetett közlekedni.

„Borzasztó volt, kis híján részese voltam a balesetnek! A kép az autóm fedélzeti kamerájának szemszögéből készült!” – jegyezte meg utólag, az új polgármester bejelentése alatt egy másik budavári autós, aki szintén üdvözölte a kitiltásra vonatkozó döntést.

Egy autós felvétele a helyszínről, a sofőr könnyen áldozattá válhatott volna, ha nincs lélekjelenléte – Fotó: Facebook 

 Az ilyen és ehhez hasonló helyzetekből van elege a Várnegyedben élőknek, miután a szerdai eset sajnos nem ritka a turisták által elözönlött városrészben, ami miatt a helyben élők közlekedése is gyakran akadályoztatott. Böröcz László újonnan választott fideszes polgármester szerint sincs helyük a nagy turistabuszoknak a Várnegyedben.

Ahogy a kampányban is megígértük, ki fogjuk tiltani a nagy méretű turistabuszokat a környékről! A baleset, ahol egy turistabusz nekihajtott a 16/A busznak a Bécsi kapunál, újra rámutatott arra, amit már többször hangsúlyoztunk: ezek a járművek nem valók sem a Várba, sem az Attila útra!  Folyamatosan dolgozunk azon, hogy végleg megszüntessük a turistabuszok jelenlétét a kerületben, ahogy azt ígértük


 – írta Böröcz közösségi oldalán. Hozzátéve: „Az eset ismételten igazolja, mennyire sürgető lépéseket tennünk, hogy a Várnegyed biztonságosabbá és élhetőbbé váljon mind a helyiek, mind a látogatók számára.”

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás