Dugó: két járdaszigettel sikerült befagyasztani a közlekedést

Közlekedési káosz borzolja a Lónyay utcában élők és az autósok idegeit. A rossz közlekedésszervezés miatt állandósult a dugó, araszolnak az autók, a lakosság pedig szívja a szmogot.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.24. 16:15
Módosítva: 2024.09.24. 18:29
járdasziget autó Vámház körút Lónyay utca közlekedés

„»Boldogság és köszönet« a városvezetésnek! Tíz perce dekkolunk itt, árvíz nélkül is állandó a torlódás. Mindegy, mikor jössz erre, reggel, délben vagy este. A rutinos sofőrök kajával készülnek, én is. A kocsiban megebédelhetsz simán, mire átjutsz a kereszteződésen” – mondta a Metropolnak egy autós. A Lónyay utca és Vámház körút sarkán ugyanis hiába mutat zöldet a lámpa, akkora a dugó két járdasziget kihelyezése miatt, hogy nem tudnak kikanyarodni a ferencvárosi utcából a körútra. A lakosság is kiakadt, mert az állandósult dugó miatt elviselhetetlenné vált a szmog…

A Vámház körúton két járdaszigetet építettek és bicikliutat is felfestettek, amik lassítják a forgalmat (a második a furgon előtt látszik) Fotó: Metropol

 

Teljes a káosz a Lónyay utca–Vámház körút kereszteződésénél, ugyanis a körúton lévő forgalom, illetve két járdasziget miatt hiába mutat zöldet a lámpa, nem tudnak kifordulni az autósok a körútra, ahol egy sávra szűkítették az autósforgalmat. Ráadásul rögtön egy biciklisávot is felfestettek, amellett pedig egy rakodóterület foglalja a helyet 10 méteren, mindez rögtön a sarok után. Gyakorlatilag a kereszteződésben több autó megreked, akadályozva ezzel a Lónyay utcából való kifordulást. Így az utóbbiban dekkolók legalább 10-20 percet ácsorognak, mire rákanyarodhatnának a zöld lámpánál a körútra. De mégsem tudják akadálymentesen megtenni, mert a körúton is óriási kocsisorok kígyóznak egy másik dugóban. Az autósok mellett a lakosság is kibukott mostanra, hiszen óriásira nőtt a szmog, amiből már nagyon elegük lett. 

dugó
Teljes a káosz a Lónyay utca és a Vámház körút kereszteződésénél, állandósult a dugó és ezáltal a szmog Fotó: Metropol

Dugó: Gyakran járok erre, „imádom”

A Metropol a helyszínen megkérdezte az araszolókat, milyen rég várakoznak a Lónyay utcában.

„Körülbelül 8 perce araszolok a Lónyay utcában, és ahogy elnézem, még egyszer ennyit fogok, mire kijutok” – mondta a Metropol kérdésére egy sofőr.

„Ha nem lenne árvíz, akkor sem lenne sokkal jobb a helyzet. Én most tartok úgy 10 percnél, de általában is 7-8 perc szokott lenni” – válaszolta egy másik autós.

Ez katasztrófa, ami itt van, őrültek háza! Mondjuk, az egész városban borzasztó a közlekedés. Itt még kerülni sem tudsz, minden kis utca ugyanígy be van állva. Rá kell szánni 10-20 percet, mire kiérsz a körútra innen” – jegyezte meg egy taxis.

„Gyakran járok erre, »imádom«. Borzalom, hogy itt az Astoria felé nem lehet haladni” –  méltatlankodott egy festőket szállító kisbusz vezetője.  

A járdaszigeteket 0–24 órás árupakolás miatt helyezték ki, rögtön, ahogyan a Lónyayból kikanyarodik egy autó, az egyikkel szemben találja magát. Ezzel itt azonnal ugrott egy sáv, az elkopott bicikliút pedig balesetveszélyes Fotó: Metropol

Állandósult a dugó, a szmog – kiakadtak az utcában élők is

A közlekedési káosz és a dugó megkeseríti a Lónyay utcában élők mindennapjait. A környékbeliek a neten robbantottak, szerintük a két járdasziget teljesen értelmetlen a külső sávba. Úgy vélik, még az sem kimondható, hogy a kerékpáros-közlekedést segítik. Mint fogalmaztak: ez „egy tipikus újhullámos budapesti fejlesztés”. 

Egész nap szívhatjuk az újkeletű dugó füstjét. Ablakot sem tudunk nyitni. Persze, néha korábban is bedugult a Lónyay, de nem ennyire, nem így, nem egész nap, illetve nem ezért” – írta egy lakó. 

Más a szakértelmet hiányolta:

„A közlekedésszervezés egy komoly szakma. Érdemes lenne legalább egy szakember véleményét kikérni, mielőtt egyesek belekontárkodnak. Lehet, hogy tévedek, de tudjátok be annak, hogy ha mondjuk eltörik egy vízvezetékcső, akkor én vízszerelőt hívok és nem politikust, hogy megjavítsa” – véleményezte egy kommentelő.

A dugót okozó járdaszigeteket fel kell számolni. Ha ez megtörténik, a rengeteg beáramló autó ellenére (amin mi sem fog változtatni, amíg nem történik jelentős fejlesztés az infrastruktúrában, márpedig erre tervek sincsenek) enyhülni fog a dugó” – jegyezte meg egy Lónyay utcában élő.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás