Átbulizott éjszakák: meglepődsz, miket hagynak el a fesztiválozók a Szigeten

Olajozott rendszer próbálja a Szigeten bulizókat segíteni, ha elveszítik a tárgyaikat, de nincs könnyű feladatuk a szervezőknek. Sokan egy-egy fellépő miatt váltottak jegyet, és ha már ott vannak, hatalmas bulit csapnak. A másnapos fesztiválozók naponta több száz értéket hagynak el. Meg fogsz lepődni, miket!



Megosztás
Szerző: E. R. A.
Létrehozva: 2024.08.11.
Módosítva: 2024.08.11.
Sziget fesztivál

Hatalmas buli, zene és tánc – a Sziget Fesztiválon már több napja igazi partihangulat van, ám sokan eközben nemcsak felejthetetlen pillanatokat, de fejtörést is okoznak maguknak. Miközben a fesztiválozók kirúgnak a hámból, sokan a magukkal hozott tárgyaikat is elveszítik. A Sziget szervezőihez naponta legalább száz elhagyott tárgy landol. Bepillantottunk a kulisszák mögé, és kiderítettük: miket hagynak el a fesztiválozók egy átbulizott éjszaka alatt.

Utánajártunk, az idei Szigeten milyen tárgyakat hagytak el a fesztiválozók /
Utánajártunk, az idei Szigeten milyen tárgyakat hagytak el a fesztiválozók Fotó: Mate Krisztian

„Arccal előre elindulnak” – ezzel vétenek

Két éve, 2022-ben egy cuki kiskutyát, egy mankót és tolószéket is elhagytak a Szigeten, és az idei fesztiválon sincs hiány elkallódott tárgyakból! Már csak két nap maradt hátra, és véget ér a Sziget, az elveszett tárgyakból pedig szép számmal akad – ezeket ahogy korábban, úgy most is a talált tárgyak osztályán, a „Sziget városközpontban” adják le a becsületes megtalálók. De mégis miket veszítenek el a fesztiválozók a Szigeten? Forbauer Bendegúz három éve a Sziget szolgáltatás fejlesztési menedzsere. A fiatal férfi a talált tárgyak osztályánál mondta el, hogy naponta átlagosan száz tárgyat adnak le náluk. 

Bármilyen meglepő, de tipikusan a kulcscsomójukat hagyják el az emberek a Szigeten. Mindenki sok kulccsal jön: lakás- és biciklilakat kulcsot hoznak magukkal. Jellemzően kempingkiegészítőket, néha öngyújtókat, papucsokat adnak le az osztályunkon. Nagyon vicces, mert sokszor fél pár papucsot is elhagynak!

 - kezdte el részletezni a Metropolnak Bendegúz, hozzátéve: augusztus 10-én, szombaton kulcsot, öngyújtót, laptopot és sok telefont adtak le a becsületes megtalálók.

Bendegúz szerint általában visszakerülnek az elhagyott tárgyak a fesztiválozókhoz /
Bendegúz szerint általában visszakerülnek az elhagyott tárgyak a fesztiválozókhoz Fotó: Szabolcs László

Amikor az emberek megérkeznek, általában „arccal előre elindulnak a nagyszínpad felé”, hogy minél közelebbről lássák az előadókat – és ezzel vétenek Bendegúz szerint hibát. Van, aki a rohanásban rögtön elveszíti az értékeit. „A nagy sietségben szokták az értékeiket elhagyni. Nagyon meglepő, de az emberek többsége ha valakinek az elveszett értékét megtalálja, mindig leadja a talált tárgyak osztályán. Nem sajátítják ki, hanem inkább rögtön leadják, és ez a szerencse. Emiatt már most, az idei Szigeten az elvesztett tárgyak 75 százalékát visszaadtuk az elhagyójának – árulta el a menedzser.

„Igazi sikersztori volt”

A férfinek a tavalyi, 2023-as Sziget volt az egyik legemlékezetesebb. Akkor több százezer értékben hagyott egy el ausztrál csoport értékeket. 

Vannak értékmegőrző pontok a Szigeten, ahol tavaly egy ausztrál társaság laptopot, iPadet és az összes útlevelüket tartották. A Sziget végén jöttek rá, hogy elhagyták őket. Mindegyikük megijedt, hogy nagy értékeket hagytak el, aggódtak, hogyan fognak egyáltalán útlevél nélkül hazajutni? A tárgyak hozzánk landoltak. A fesztivál zárása után pár órával az ausztrál srácok nagyon másnaposan megjelentek a talált tárgyak osztályánál. Igazi sikersztori volt, hogy mindenük megvolt és haza tudtak menni.

 – mondta a férfi.

A Sziget munkatárs mellett a talált tárgyak osztályán egymásnak adják át a helyet a fesztiválozók: sokan az elhagyott értékeiket keresik, és a szigetes férfi szerint általában meg is lesznek a tárgyak – ha jelentik az eltűnést. „Ha eltűnik a fesztiválozóknak valamilyen tárgyuk, iratuk, akkor egy formanyomtatványt kell kitölteniük és jellemezni, hogy néz ki elvesztett tárgyuk. Ha hasonlót találunk, akkor a rendszerünkben megnézzük, az lehet-e. Ha tényleg azt az értéket találjuk meg, akkor rögtön értesítjük a fesztiválozót, általában telefonon. A fesztiválon kívül, a bejáratnál adjuk át az illetőnek a megtalált értékét” – nyugtatta meg zárásként a fesztiválozókat Bendegúz.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás