1500 forintért jóllakhatunk a Szent István-napi Csárdafesztiválon, egy korsó sör 380 forint lesz

Javában zajlanak az előkészületek az idei Szent István-napi programsorozatra a fővárosban. Magyarország születésnapján két helyen is terített asztal várja a vendégeket: a Csárdafesztiválon minden standnál lesz 1500 forintos étel, és a korsó sör is csak 380 forint lesz, a Magyar Ízek Utcájában pedig a Kárpát-medence kedvenc ételei mellett megkóstolhatjuk az Ország kenyerét és az Ország tortáját is.



Megosztás
Szerző: GUY
Létrehozva: 2024.08.14.
államalapítás programok ünnep augusztus 20 készülődés

Az előkészületek már javában zajlanak Budapesten annak érdekében, hogy az ország méltó módon, színes programkínálattal és látványos show-elemekkel emlékezzen meg az államalapítás ünnepéről a Szent István-napi programsorozat keretében. Ilyenkor sokan utaznak vidékről, sőt külföldről is a magyar fővárosba, hogy láthassák a légi parádét és a tűzijátékot, megkóstolják az Ország tortáját és a Magyar Ízek Utcája, valamint a Csárdafesztivál finomságait.

 

ünnep
Idén is a Várkert Bazár előtti terület ad majd otthont a Magyar Ízek Utcájának, ahol autentikus magyar ételeket, gasztronómiai különlegességeket és persze az ország kenyerét is megkóstolhatják az érdeklődők. Már zajlik a készülődés Fotó: Metropol

Magyar Ízek Utcája

Az I. kerületben, a Várkert Bazár előtt nyílik majd meg augusztus 18-án a Magyar Ízek Utcája. Hazánk egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválján gasztrokulturális kiállítás és vásár, illetve a Kárpát-medence színes ízvilága és gasztronómiai kultúrája várja majd a látogatókat.

Csárdafesztivál

Szintén a Szent István-napi programsorozat részeként augusztus 18-án, vasárnap 14 órakor nyílik meg a Csárdafesztivál a Vörösmarty téren, ahol az ország legjobb csárdáinak legkedveltebb ételeit kóstolhatják meg az érdeklődők. Emellett népzenei fesztivált és hozzá kedvező árakat is kínálnak a szervezők.

Ez tulajdonképpen egy mini fesztiválsorozat a Szent István-naphoz kapcsolódó programsorozat részeként. Látványkemencékben sülnek majd a finomabbnál finomabb magyar ízek, melyek idén az ország kenyere mellett a lecsóra fókuszálnak. Ez utóbbiból 11-félét lehet majd megkóstolni a Csárdafesztivál keretében. Minden standnál kapható lesz 1500 forintért étel, de a pálinkát leszámítva az alkoholos italokért és az üdítőkért sem kell majd 400 forintnál többet fizetni a Csárdafesztivál standjainál

– árulta el Kovács Lázár.

A Csárdafesztiválon mindenhol lesz 1500 forintos ebéd is – Fotó: Metropol

 

Mesterségek Ünnepe

A hivatalos ünnepi eseményekhez kapcsolódó kísérőrendezvények közül idén is kiemelkedik a Mesterségek Ünnepe, melynek programjai két helyszínen, a Dísz téren és a Szentháromság téren zajlanak majd augusztus 17-e és 20-a között a budai Várban. A portékák mellett idén is lesznek tánc- és zenei produkciók, divatbemutató és még sok más érdekesség! A látogatók a legkülönfélébb szakmák rejtelmeivel ismerkedhetnek meg a 800 mestert felvonultató rendezvényen, amely egyben a kézművesek legnagyobb ünnepe a Kárpát-medencében.

A Mesterségek Ünnepén sok mindent kipróbálhatnak kicsik és nagyok egyaránt  Fotó: Tyukodi László


 

Európa legnagyobb tűzijátéka lesz az idei

Az államalapítás ünnepének évfordulóján, az augusztus 20-i, hivatalos ünnepi események közül kiemelkedik a délelőtt 9 és 10 óra közötti légi parádé a Duna vonala felett a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon. 

A rakparton már folynak az előkészületek – Fotó: Metropol

Ennek előkészületei már javában zajlanak a Duna vonalának érintett szakaszán, ahol a lezárások mellett dolgoznak a munkagépek és készülnek a beállítások is az esti fő attrakcióhoz: a Tűz és Fények játékához a Duna vonala felett a Margitsziget és a Petőfi híd közötti szakaszon. Az idei a szervezők ígérete szerint minden idők leglátványosabb tűzijátéka lesz.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás