„Mindig is autóban éreztem magam a legjobban” – mindenkit levesz a lábáról Réka, a dögös autószerelő lány

Rékát már kis korában megbabonázták az autók, annyira, hogy a 22 éves lány autószerelő lett, de több rokonszakma is érdekli, ahol gépcsodákkal foglalkozhat.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.06.17.
Módosítva: 2024.06.17.
autószerelő dögös lány szakma

Baly Rékát kis korától kezdve érdekelték az autók, de azt maga sem gondolta volna, hogy autószerelő lesz belőle. 

A fiatal  autószerelő lány, Baly Réka pózol egy sportautóval  Fotó: Beküldött

„Mindig is autóban éreztem magam a legjobban”

„Egészen kicsi korom óta rajongok az autókért. Rengeteg kisautóm volt és van, kisgyerekként pályákat rajzoltam és szervizkönyvet vezettem nekik, amikbe felírtam az esetleges hibáikat” – kezdte a Metropolnak a 22 éves autószerelő lány. 

Valahogy mindig is megvolt az érdeklődés, a lélegzetelállító formák szeretete és a saját családi kisautónk biztonsága, az a boldogság, amit utazás közben éreztem. Mindig is autóban éreztem magam a legjobban, mindig akkor voltam a legboldogabb, ha mentünk valamerre. Rajongtam azért az autóért, és valahányszor szerelőhöz kellett vinni, érdeklődve kérdeztem, hogy mi micsoda és mit miért csinál. Akkoriban ez csak egy érdeklődés volt, nem gondoltam, hogy valaha ezzel fogok foglalkozni.

Réka nem pusztán szereti az autókat, rajong értük Fotó: Beküldött

Egyedüli lány volt az osztályában 

Sok területen kipróbálta magát, mégis az autók szeretete győzött. A családja és a barátai mindenben támogatják. 

Beiratkoztam autóelektronikai műszerésznek, majd ráépülő képzésben elvégeztem a gépjármű mechatronikai technikus és az alternatív járműhajtási technikus szakmákat is, így foglalkozhatok autószereléssel, elektronikával és elektromos, illetve hibrid autók bizonyos szintű szervizelésével is

– mesélte Réka, aki az egyetlen volt az évfolyamában. Az osztálytársai és tanárai mind segítőkészek voltak, és nem kapott negatív kritikát csak azért, mert egy férfiak uralta területre jelentkezett.  

Réka mindenkit levesz a lábáról Fotó: Beküldött

„Minden a miénk lehet”

Réka az iskola elvégzése után a jogosítvány megszerzésére koncentrál, hogy dolgozhasson a szakmájában; de azt sem zárja ki, hogy másik területen is kipróbálja magát. 

Egyelőre azért dolgozom, hogy jogosítványt szerezzek, hogy végre vezethessem a kis álomautómat. Bármit is hozzon a jövő, annyi biztos, hogy továbbra sem állnék meg egy helyben. Szívesen tanulnék még ki egyéb szakmákat, akár az autóiparon belül is. Foglalkoznék fényezéssel, veteránjármű-restaurálással, kozmetikázással, sőt gépjármű-értékesítéssel is. Kipróbálnám magam amiben csak lehet, hisz ma már tudom: Nem kell egy utat választanunk. Minden a miénk lehet

 – mondta a csinos autószerelő lány, akit a boncmester szakma is érdekel. 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás