Sosem jönnél rá, hogy miért vett SIM-kártyát a kutyájának egy pesti férfi

Sajátos módszerrel állt elő egy budapesti férfi, hogy mindig tudja, épp merre kószál a kutyája. H. Krisztián egy nyomkövetőt szerelt az ebére, ami az állat saját telefonkártyájával kommunikál.



Megosztás
Szerző: Erdei Róbert Arnold
Létrehozva: 2024.06.05.
Módosítva: 2024.06.05.
sim-kártya elkóborolt kutya nyomkövető telefonszám

Ha valaki görgeti a Facebook hírfolyamát, szinte biztos, hogy találkozik olyan poszttal, hogy valakinek a kutyája elveszett, elszökött otthonról. Az elkóborolt kutyákról szóló bejegyzések időszaka könnyen véget érhet, ha valaki egy budapesti férfi ötletét követi. Nem semmi, mit eszelt ki a kutyája nyomon követésére H. Krisztián!

Saját telefonkártyát vett egy pesti férfi a kutyájának, így tudja út követni, ha eltűnik /
Saját telefonkártyát vett egy pesti férfi a kutyájának, így tudja követni, ha eltűnik / Fotó: New Africa /  Shutterstock

Olcsó és viszonylag gyors megoldás

A fővárosban élő férfi okkal döntött úgy, hogy az interneten mélyen beleássa magát, mégis hogyan tudja olcsón és egyszerűen nyomon követni a kutyáját, ha elkóborolna. Június első hétvégéjén Krisztián erdei kirándulásra indult a budai hegyekbe, ahova a kutyáját, Samut is magával vitte. Az eb hamar elszökött, hogy felfedezze a környéket, ám ezzel a gazdinak komoly aggodalmat okozott. Miután az eb elszelelt, a férfi nem tudta, merre lehet, ezért valamennyi kutyás csoportban riadóztatott miatta. A többi kutyás segítségével másnap sikerült épségben megtalálnia Samut Krisztiánnak, viszont úgy döntött, hogy többet nem kerülhet ilyen helyzetbe. Azt találta ki, hogy olyan nyomkövetővel látja el a kutyáját, amivel bármikor meg tudja találni, ha az elveszne. Bele telt kis időbe, mire kitalálta, hogy mi számára a legjobb, legolcsóbb és legegyszerűbb megoldás. Megoldását nyilvános Facebook-csoportban tudatta a férfi, aki saját SIM-kártyát vett a kutyájának, amit összekötött az eb nyomkövetőjével!

Olyasmiben gondolkodtam, ami viszonylag olcsó és nem havidíjas. A dologhoz végül két összetevő kellett meg pár tipp, amivel életre is lehet kelteni, és talán megspórolok vele egy kis – vagy sok – időt is nektek.

– írta június 3-i bejegyzésében lelkesen Krisztián.

SIM-kártyát és netet kapott Samu 

De mi is Krisztián módszere, amivel könnyedén meg tudjuk találni a kutyáját, ha elkóborol? A férfi egy kutyás nyomkövetőt és egy feltöltős SIM-kártyát vásárolt, utóbbit a két eszköz összekapcsolása előtt interneten aktiválta a saját (a gazdi) adataival. A SIM-kártyát legalább ezer forint összegben mobilinternettel fel kell tölteni (100 MB és 1 GB közötti internetelérés).

Ezután még három fontos dolgot kell a férfi szerint tenni:

  • A SIM-et egy rendes telefonba kell helyezni, kikapcsolni a kártya PIN-kódját,
  • a kártyára egyenleget kell tölteni, mert a nyomkövető a beüzemeléskor SMS-ben kommunikál a kutya vele,
  • add meg a telefonszolgáltató APN-jét SMS-ben ahhoz, hogy működjön rajta a hálózati kommunikáció és tudja küldeni a helyadatait.
    Krisztián a GPS-es nyomkövetőbe behelyezte kutyája dominó kártyáját, és az eb nyakára kötötte. A kutyának gyakorlatilag saját mobilszáma lett!  A „ketyere” meglepően pontos, amióta a kutyája viseli. „Nagyon gyorsan összekapcsolható a mobilos appal, és rengeteg dolgot be lehet rajta állítani” – húzta alá Krisztián a posztjában, amit itt tudsz bővebben megtekinteni.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás