Egy falat pizza miatt a 11 éves lány az iskolájában esett össze holtan

A családja most pert indított az intézmény ellen a lesújtó tragédia miatt.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.06.06.
Módosítva: 2024.06.06.
allergiás reakció tragédia lány iskola

A 11 éves Emerson Kate Cole allergiás volt a tejtermékekre, amit szülei természetesen jeleztek a texasi Amarillo iskolájának. Sőt, még egy 504-es tervet is leadtak, ami egyfajta útmutató a tanárok számára, mit kell tenniük, ha allergiás reakciót mutat. 

gyertya, gyász,
Képünk illusztráció / Fotó: shutterstock

Kate az iskolájában volt, amikor beleharapott egy szelet pizzába, ami allergiás reakciót váltott ki nála. Elment a nővérszobába, de a nővér nem volt ott. Az iskola egyik munkatársa értesítette Cole édesanyját, hogy adhat-e neki Benadrylt, amibe a szülő beleegyezett. A 11 éves lány azonban kihányta a gyógyszer, majd légzéscsillapítót kapott. 

Amikor a nagymamája megérkezett az iskolába, Cole abban a pillanatban esett össze. Az aggódó nagyszülő azonnal megkezdte az újraélesztését, amit később a mentősök folytattak, miközben kórházba szállították. Az összetört szívű édesapja a tragédia után imákat kért lánya számára. Sajnos Cole két nappal később meghalt a kórházban.

„Senki sem mondhat vagy tehet semmit, hogy ez a fájdalom  elmúljon… Emerson Kate Cole, soha nem fog megszűnni az irántad érzett szeretetem. Ha azonnal adtak volna neki adrenalint, amikor először jelentkeztek a tünetei, Cole valószínűleg ma még velünk lenne” – írta az apuka Cole halála után.

A család nemrég pert indított, amelyben egy meg nem határozott összeget követelnek, azt állítva, hogy a kerület nem tartotta be az 504-es tervet.

(VIA)









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás