Belekóstolhatsz Budapesten ezen a hétvégén a párizsi olimpiába

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság korábbi döntésének értelmében az idei, párizsi olimpiai játékokon újabb „urban”, azaz városi sportág is bemutatkozik az ötkarikás programban. Az utolsó kvótákat Budapesten osztják majd ki.



Megosztás
Szerző: GUY
Létrehozva: 2024.06.19.
Olimpia 2024 breaktánc falmászás BMX Freestyle

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság a breaktánc, a falmászás, valamint a BMX és a gördeszka freestyle versenyek ötkarikás programba illesztésével kapcsolatban soha nem titkolta, hogy ezzel szeretne nyitni a fiatalabb generáció felé, akiknek a körében egyre inkább csökken az érdeklődés az olimpia iránt. A nemzetközi sportszervezet emellett a játékok nézettségi mutatóit is feljebb tornászná – márpedig látványból nincs hiány a BMX és gördeszka freestyle versenyeken, hogy a falmászásról és a breaktáncról ne is beszéljünk…

A világ legjobb BMX freestyle versenyzői kápráztatják majd el a közönséget Budapesten a Ludovika Campuson, miközben megküzdenek az olimpiai kvótákért  Fotó: Bob Martin for OIS/IOC

A fent említett sportágakban idén Párizsban olimpiai érmeket osztanak, de hogy kik esélyesek ezekre, az éppen Budapesten derül majd ki. A magyar fővárosban rendezik ugyanis az utolsó kvótaszerző versenyt június 20-a és 23-a között, így aztán ezen a hétvégén az Orczy-parkban sem lesz hiány a látnivalóból, miután a világ legjobbjai trükköznek és versenyeznek majd az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat utolsó állomásán. Aki még nem látott ilyen sportolókat élőben versenyezni, annak itt a remek lehetőség, ugyanis a Ludovika Campuson ezt ingyenesen megteheti a hétvégén!

Első olimpiai szereplésükért küzdenek majd Budapesten a világ legjobb breaktáncosai is. Fotó: Bob Martin for OIS/IOC

Bár a legnagyobb érdeklődés várhatóan a versenyeket övezi majd, azért nem csak sportrajongókat várnak a szervezők, akik igazi fesztiválhangulattal készülnek. A teljesség igénye nélkül: lesz zenei színpad, ahol a hip-hop, a rock, a surf-punk zenei irányzatok bemutatkozása mellett fellép a Hősök, Deniz, az Animal Cannibals, de lesz még DJ párbaj és szájdobolás show, azaz beatbox is. Ha pedig valaki kipróbálná magát valamilyen városi sportágban, akkor azt is megteheti, méghozzá profi magyar versenyzők segítségével.

És ha már magyarok: négy hazai sportoló olimpiai kvótaszerzéséért is lehet majd drukkolni a helyszínen! BMX freestyle sportágban Kempf Zoltán (Kempf Zozo), breaktáncban Szarvák Csenge (B-Girl Csenge) és Lobontiu Menotti Noris (Noris by Nature), sportmászásban pedig Tusnády Nimród Sebestyén van ott a mezőnyben!
Az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat budapesti állomásáról és a versenyekről minden részlet megtalálható a rendezvény hivatalos honlapján, a https://olympic-qualifier-series.hu címen.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás