„Az utolsó meccsemet elvesztettem, mennem kell!” – Elhunyt a népszerű magyar sportriporter

Szomorú posztban számolt be a család a gyászhírről.Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.05.15.
Módosítva: 2024.05.15.
Barok István betegség gyász búcsú

Életének 70. életévében rövid lefolyású, súlyos betegség után elhunyt Barok István sportújságíró és testnevelő tanár, a szegedi Ságvári Gyakorló Gimnázium nyugalmazott kollégája. A legendás szakember a szegedi sportújságírás meghatározó alakja volt, halálhíréről a Délmagyar.hu is megemlékezett. 

barok istván
Barok István 70 évesen hunyta le örökre a szemét (Fotó: Facebook)

Barok István a szegedi közélet és sportélet megkerülhetetlen főszereplője volt, kevés olyan ember van a városban, aki ne ismerte volna a nevét. Hosszú évekig dolgozott a szegedi médiában sportújságíróként: a Délvilág újságírója volt, tudósította a Nemzeti Sportot, évekig volt a Magyar Rádió szegedi stúdiójának sportszerkesztője, a Telin Televízió sportközvetítéseinek is hosszú évekig munkatársa volt, legendás sportmérkőzéseken dolgozott riporterként. Élete utolsó éveiben a Magyar Rádió szegedi tudósítója volt, utoljára decemberben szólalt meg a hangja az éterben.

Hosszú évekig a Ságvári Gyakorló Gimnázium megbecsült pedagógusa, testnevelő tanára volt, neve egybeforrt a ságvárizmussal. Közösségépítő munkáját nyugdíjba vonulása után is folytatta, sportszeretete itt is jellemző volt. A sportszeretetére jellemző, hogy a Ságvári Gyakorló Gimnázium tanulóit hatalmas szívvel és lelkesedéssel készítette fel diákolimpiákra – írta róla a lap.

Barok István elvesztésének hírét szomorú posztban erősítette meg családja a sportújságíró Facebook-oldalán:

Drágáim, az utolsó meccsemet elvesztettem, mennem kell. Úgy gondolom, hogy mindent megkaptam. Szeretett családom az utolsó pillanatokig mellettem volt, fogták a kezem, így nem féltem.

Köszönöm Nektek az életet! Szeretlek Benneteket...

 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás