Orbán Viktor a CPAC Hungary-n: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában





„Nálunk ma lehet szabadon beszélni” – hangsúlyozta a magyar miniszterelnök, utalva a brüsszeli ellentétes helyzetre.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.04.25.
Módosítva: 2024.04.25.
CPAC Hungary 2024 Orbán Viktor Budapest

Idén április 25-én és 26-án harmadik alkalommal rendezi meg az Alapjogokért Központ a legnagyobb nemzetközi konzervatív seregszemlét, a CPAC Hungary-t, ahová a világ legismertebb jobboldali vezetői, kutatói és influenszerei látogatnak el. A rendezvény főszónoka 2024-ben is Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

ORBÁN Viktor
A CPAC Hungary 2024 főszónoka Orbán Viktor (Fotó: Koszticsák Szilárd)

„Jó napot kívánok! Köszöntöm a világ minden tájáról idesereglett konzervatívokat Washingtontól Georgiáig, Észtországtól Chiléig” – kezdte beszédét Orbán Viktor. Majd kiemelte: „Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában. Ez szokatlan. 10 milliós ország, szerény hadsereg, középerős GDP, nem jelentős és különösebben nem is érdekes, ha az ember Washingtonból, Brüsszelből, Berlinből, Moszkvából vagy Pekingből néz rá. […] Leginkább talán az vált ki érdeklődést, hogy miközben egész Európát elöntötte egy progresszív, liberális óceán, itt csodák csodájára megmaradt egy konzervatív sziget, Egy Island of Difference, amely dacol a liberális dagállyal, a brüsszeli égzengéssel és a washingtoni hurrikánnal. Sőt, nemcsak dacol, de túlél, sőt boldogul, sőt sikeres, sőt győz és újra és újra győz. Isten hozta önöket az Island of Difference földjén!”

A magyar miniszterelnök hangsúlyozta: ez egy olyan konzervív konferencia, amit nem akarnak betiltani, mert szervezőit nem fenyegetik meg, mint a múlt héten Brüsszelben történt.

Hazánkban jogállam van, a híresztelések ellenére is

A magyar kormányfő nyomatékosította: hazánkban szabadon lehet beszélni, és jogállam van a híresztelések ellenére is. Orbán Viktor szerint Brüsszelben, az európai liberálisok paradicsomában mára megvalósult az európai progresszív élet.

2024 a gyakorlat éve
A kormányfő felidézte, hogy két éve, az első CPAC-en a magyar sikerreceptről beszélt, tavaly a progresszív, liberális vírusról, és ezek fontos, de elméleti kérdések. Idén szerinte fontos a gyakorlatról beszélni. Idén választások lesznek a világban, amelyeket meg kell nyerni. Változik a világ rendje, és ezen változások közepette kell nyerni. A liberálisok érzik  a veszélyt, mert le akarják őket váltani – jegyezte meg. Hozzátette: ezek az erők mindenre elszántak, nem riadnak meg semmitől, és most még ők vannak hatalmon. Nincsenek erkölcsi aggályaik, és nem hezitálnak használni az eszközeiket, ha kell, az állami eszközöket is bevetik.

Mindez a szemünk láttára történik, és ez történik a magyarokkal Brüsszelben, Trumppal Amerikában. Az ellenfelek ott ülnek az intézmények élén, és a közjó használata helyett pusztítanak, és ez nekünk, a közép-európaiaknak nem újdonság, a nyugatiaknak talán igen.

Régen a kommunisták 5 lépésben „énekelték ki a sajtot a szánkból”:

1. Átfogalmazzák, mi a normális: ma a progresszívek szerint a háború a béke; a migráció erőforrás, pedig nő a bűnözés, a terrorfenyegetettség.

2. A kifordított normalitást állami eszközökkel kezdik terjeszteni: aki ellentétes véleményen van, az őrült vagy nem normális.

3. Elterjesztik rólad, hogy mivel a nézeteid veszélyesek, nemzetbiztonsági kockázatot jelentesz.

4. Rád uszítják a liberális sajtót. Aktivistákat állítanak hadrendbe, akik jogi eszközökkel elhallgattatnak. Jön az álprofilok világa, és az állami szerveket is feljelentik.

5. És ha még bírod, akkor az állami szervek is akcióba lendülnek. Kötelességük lesz vizsgálódni utánad, így lesznek ezek a progresszívek intézményei. Végül állami eszközökkel hallgattatnak el.

A kormányfő szerint ugyanez zajlik Brüsszelben és Washingtonban is. Ez történt a EU-ban, amikor Tucker Carlsont ki akarták tiltani, de ez megy most Németországban és Finnországban is.

„Ha isten úgy akarja, akkor le lehet zárni a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát”

Orbán Viktor szerint a jó hír az, hogy ennek most véget lehet vetni. Leszögezte: ha isten úgy akarja, akkor le lehet zárni a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát. A progresszív liberálisok háborút, káoszt és békétlenséget, zűrzavart hoztak a világba, a családokba, és romló közbiztonságot az utcákon.

A miniszterlenök szerint furcsa korszak volt ez, és a világot demokráciákra és autokráciákra osztották, és a liberálisok szerint harcolni kell az autokráciákkal szemben. De az embereknek elegük lett belőlük, ahol csak megjelentek.

Ez a világ olyan vezetőket termelt, akik hibáznak, nem valók vezetőknek, mert a saját vesztükbe rohannak.

Orbán Viktor szerint még a szépségversenyeken is többet tudnak a világbékéről, mint amit ezek a vezetők tudnak. Leszögezte: itt a vissza nem térő alkalom, hogy a lehanyatló világszellem helyébe egy szuverenista világrendet állítsunk!

Milyen lenne ez? A kormányfő szerint nincs benne globális ideológia, amihez mindenkinek igazodnia kell, itt a nemzeti ideológia határozza meg az érdekeket, és a szuverenista világrendben a valódi szuverén a nép. Többé nem mindenfajta NGO-k, gyanús szakértők mondják meg, mi a helyes, hanem a nép által megválasztott politikusok. Az államnak feladata védeni a polgárait, védeni a határokat, és a családalapítás érték. Védeni kell a családokat. A világgazdaságnak ideológiamentesen kellene szerveződni, mindenki kereskedhet mindenkivel, és az államok dolga a kapcsolati hálók kiépítése, ami véd az egyoldalú függőségektől.

A liberális hegemónia rosszabb hellyé tette a világot

Háborút hoztak, fel akarták számolni a családokat, és ennek a világnak a hívei még ott ülnek Brüsszelben” – mondta el a kormányfő.

„Jöjjön el a szuverenisták kora! Irány a csatamező, és kezdődjön a választási harc!” – zárta beszédét Orbán Viktor.

Itt nézheted meg Orbán Viktor CPAC Hungary 2024-en mondott beszédét:





 





Ezeket olvastad már?
"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás