„Két hónapig rejtegettem, mert féltem” – golflabda méretű csomó nőtt az édesapa nyakán





Borzalmas kínokat élt át, de férfiként nem mert utánajárni a dolgoknak, mert szégyellte.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2023.12.03.
Módosítva: 2023.12.03.
betegség verejtékmirigy gyulladás gyógymód krónikus betegség

Thomas Roberts évekig küzdött betegségével, mire végül megállapították, hogy egy krónikus, autoimmun gyulladásos betegségben: verejtékmirigy-gyulladásban szenved. Emiatt golflabda méretű csomók nőttek a 26 éves családos férfi nyakára, amik ráadásul rendkívül nagy fájdalmat okoztak a számára. 

Immáron 5 műtéten is átesett, hogy eltávolítsák a cisztákat, amiket ez a betegség okozott, de ez sajnos hegeket hagyott a testén. A legjobban mégis attól fél, hogy egyszer kiderül: ezek a ciszták rákos sejtek voltak. Jelenleg állapotára egyébként semmilyen gyógymód nem létezik az egész világon. 

Fotó: Bús Csaba

Fájdalmas betegsége kapcsán ráadásul az bántja a leginkább, hogy az emberek folyton szörnyű megjegyzéseket tesznek rá. Ezek a borzalmas vélemények már mentálisan is megviselték az egészségét.

Az emberek sokszor furán néznek rám, és megjegyzéseket tesznek. Nem hinném, hogy szándékosan keserítenek el, de nem akarom, hogy megbántsanak, elszomorítsanak. Viszont ilyen az emberi természet, nincs mit tenni. Mivel ez a verejtékmirigy-gyulladás egy ritka autoimmun betegség, így nem is tudnak hozzá hogy viszonyulni, nem értik, miről van szó.

 – meséli a kétgyerekes családapa, akinek folyton azt mondják: milyen undorító és borzalmas a nyaka a duzzanatok miatt.

Thomasnak ráadásul annyira megkeserítette az életét a betegsége, hogy villanyszerelői munkáját is abba kellett hagynia. Először mindenki elől titkolta az egészet, viszont olyan fájdalmai lettek, hogy közel két hónap szenvedés után muszáj volt beavatnia az édesanyját. Korábban szégyellte, de most minden fiatal férfi társát arra buzdítja, hogy ne féljenek beszélni másokkal, ha valami egészségügyi problémájuk van.

Miután először észrevettem a csomót, két hónapig rejtegettem azt, mert féltem

– vallotta be.

Thomasnak az első kivizsgálás óta heti kétszer-háromszor kell cserélnie a kötéseket a nyakán. Fizikálisan is megterhelő ez az egész a számára, mivel hol jobban, hol rosszabbul érzi magát. A rosszabb napjain a családjának olyan mindennapi teendőkben kell segítenie neki, mint az öltözködés.

Kemény, sokszor sírok miatta. Viszont a családom, a négyéves ikreim nagyszerűek. Megértik azt, hogy mi történik, viszont gyakran kérdeznek róla, ami elszomorít, és ez ellen nem tudok mit tenni.

Jelenleg egy brit alapítvánnyal együtt a bőrbetegségeket érintő vizsgálatokat próbálja segíteni. Célja az, hogy egyszer találjanak egy gyógymódot. Habár tudja, hogy állapota javulni már nem fog, azért azt reméli, hogy rosszabb már nem lesz. Csak reménykedni tud – írja a Mirror.





 





Ezeket olvastad már?
Kása, gyurma, virág - A Metropol olvasói így köszöntik fel édesanyjukat Anyák napján

Kása, gyurma, virág - A Metropol olvasói így köszöntik fel édesanyjukat Anyák napján

Rémisztő alakot fotóztak a Nap felszínén az európai űrszondák

Rémisztő alakot fotóztak a Nap felszínén az európai űrszondák

A hétvégi időjárásban nem lesz köszönet: Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki

A hétvégi időjárásban nem lesz köszönet: Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki

Megpróbálták kifosztani, véletlenül meggyilkolta a betörőt

Megpróbálták kifosztani, véletlenül meggyilkolta a betörőt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás