Drámai fordulatot vesz a tél: ez a furcsa szín fog megjelenni az égen





Megmutatta keményebbik arcát a tél, de a következő napokban a havazást eső fogja váltani. Hétfőn reggel sokfelé ébredhetünk sűrű ködre, és szórványosan lehet eső és ködszitálás is. A frontra érzékenyek számára most nagyon nehéz időszak fog következni, ami megviseli még az egészséges szervezetet is.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.12.10.
időjárás eső havazás tél

A hónak hamar vége, a következő napokban a havazást eső fogja váltani. Hétfőn reggel sokfelé ébredhetünk sűrű ködre, és szórványosan lehet eső és ködszitálás is. A hőmérséklet kicsit emelkedni fog, 4-5 fok körül fog alakulni. Egész hétre a szürke, borús, csapadékos időjárás lesz a jellemző. A hőmérő higanyszála maximum 9 fokig fog felkúszni, olvasható a köpönyegen.

A havazást eső fogja váltani a jövő héten / Illusztráció / Fotó: pexels


Enyhülni fog az idő, de kell az esernyő

Ma sok lesz a felhő az égen és csak rövid időszakokra süt ki a nap. Az ország több pontján is kialakulhat kisebb eső, zápor, északon havas eső, de sajnos a hajnali, reggeli órákban még ónos eső is eshet. Megélénkül a délies szél és néhol felerősödhet. Északon 0-4, máshol 5-10 fokot mutathatnak napközben a hőmérők.
Kedden országszerte napsütésre ébredhetünk, majd délután már megérkeznek a Dunántúl és az Alföld déli része fölé a felhők, és ezeken a tájakon a délután második felében és este egyre többfelé eleredhet az eső. Elszórtan záporok is kialakulhatnak, de északon reggel az  ónos eső sem kizárt. A csúcshőmérséklet 4 és 12 fok között alakulhat.
A hét második felében sem lesz ez másként. Sokfelé kell esőre számítani, de a légmozgás nem lesz jelentős. A legmagasabb hőmérséklet 2 és 9 fok között alakulhat, és a hét vége felé már a nap is előbújhat.

Ezért fog fájni a fejed a jövő héten
Nagyon fontos tanács, hogy a következő napokban törekedni kell rá, hogy keveset kelljen a szabad levegőn tartózkodni, mert a légszennyezés mértéke magas értéket ért el, és ez az erre érzékenyek számára az egészségre is ártalmas. Nehézlégzés, torokirritáció és egyéb hasonló tünetek tapasztalhatók. De más szempontból is próbára teszi a jövő heti időjárás a szervezetet. Kettős fronthatással kell számolni, így mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációzavar, vérnyomás-ingadozás is.

 





 





Ezeket olvastad már?
"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás