Családalapítás előtt állt a meggyilkolt rendőr





Sokakat megrázott a 29 éves rendőr, Baumann Péter főtörzsőrmester halála, akiről a Metropol megtudta, hogy egész életét a gyengébb védelmének szentelte.



Megosztás
Szerző: J. K.
Létrehozva: 2023.01.13.
Módosítva: 2023.01.13.
rendőrgyilkosság lövöldözés XI. kerület késelés

Talán nincs olyan ember hazánkban, aki ne értesült volna az országunkat sokkoló tragédiáról, a fiatal rendőr, Baumann Péter főtörzsőrmester haláláról, aki azután vesztette életét, hogy egy rendőri intézkedés során késsel megsebesítették, és hiába szállították gyorsan kórházba, sajnos már az orvosok sem tudtak rajta segíteni.

Fotó: Markovics Gábor

A rendőrség sajtótájékoztatót tartott az esemény után, ahol elmondták, hogy nyomozócsoportot állítottak fel az ügyben és hangsúlyozták, hogy nem terrorcselekmény történt, a támadó kihallgatása a tájékoztató ideje alatt is zajlott. Mindezek mellett Gál Kristóf, az ORFK Kommunikációs Osztályának vezetője elmondta, hogy elindították Baumann Péter hősi halottá nyilvánításának folyamatát. Emellett azt is megosztotta a szóvivő, hogy elhunyt kollégája egy szerethető, szakmailag felkészült rendőr volt. 

GÁL Kristóf
Fotó: Máthé Zoltán – Gál Kristóf, az ORFK Kommunikációs Osztályának vezetője a sajtótájékoztatón

Mindig vidám és jókedvű volt, tényleg nem láttam egyszer sem bánatosnak. Sokat beszélgettünk a hivatásáról, amiről valahogyan mindig pozitívan tudott nyilatkozni. Ő tényleg a nagybetűs Rendőr volt

– mondta Péter egyik ismerőse.

Lapunk tudott beszélni a meghalt rendőr unokatestvérével, a 24 éves Renátával, aki elmondta nekünk, hogy Péter kicsi korától fogva rendőrnek készült, és mindig a kisebbek, a gyengébbek védelme volt neki a fontos. 

Más forrásból arról értesültünk, hogy Péter a párjával családalapításra készült.

 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás