RETRO RÁDIÓ

A csinos győri fodrászlány színes fonásos hajkölteménnyel lett világbajnok – fotók

Tizenöt év után Baranyai Vivien hatalmas magyar sikert ért el, a fiatal győri fodrász a párizsi világbajnokságon minden vetélytársát maga mögé utasítva aranyérmes lett.Megosztás
Szerző: HNZS
Létrehozva: 2023.09.24.
Módosítva: 2023.09.24.
fodrász hajszobrász világbajnok

A fiatal győri fodrász a Párizsban megrendezett OMC világbajnokságon két kategóriában nevezett, erről mesélt a Metropolnak.

A technikai fonás kategóriában 40 perc áll rendelkezésre, hogy egy szabvány babafejen elkészítsd a megálmodott kreációt

 – osztotta meg Vivien, aki már gyerekkorában a fonás szerelmese lett.

Vivien alkotása, ami aranyérmet ért – Fotó: Baranyai Vivien

„A feladat szerint egy olyan frizurát kellett elkészítenünk megadott idő alatt, amelyben minél több fonási technikát bemutatunk. Nekem 35 perc alatt sikerült létrehoznom azt a kompozíciót, amivel kiérdemeltem a világbajnoki címet” – fűzte tovább büszkén Vivien, aki négyfajta szövésformátumot, négyes és ötös fonatokat és egy különleges szalagos technikát is be tudott mutatni egy alkotásban.

Persze nem csak az idő számít. A hajalkotásokat különböző nemzetiségű zsűritagok értékelik, akik mindegyike képzett szakember.

A zsűritagok megnézik és pontozzák az elkészült műveket. Nemcsak a kész kreáció számít, hanem a munkafolyamat alatt tapasztalt egyéni jellemzők is. Többek között az, hogy a versenyző mennyire összeszedett vagy épp mennyire tiszta a munkája.

 – fogalmazott a díjazott fodrász, aki elárulta, hogy a fonatokat a versenyzőknek teljesen a nulláról kellett elkészíteniük, egyformára fésült babafejeken. 

„A zsűri egytől egyig ellenőrizte a modelleket, hogy kizárják a csalás lehetőségét. Olyan is előfordult, hogy egy begöndörített hajat kellett kivasalniuk, hogy mindenki egyforma esélyekkel indulhasson.”

Baranyai Vivien és győztes alkotása – Fotó: Baranyai Vivien

„Nagyon izgalmas volt, hiszen tényleg úgy nézett ki, mint egy igazi verseny. Egy vörös szőnyegen álltunk a versenyzőkkel, és a megfelelő másodpercben rohanni kezdtünk a babafejekhez”

 – emlékezett vissza a bajnok, aki azt is elárulta, hogy otthon már egy hónapja gyakorolta a tervezett frizurát, sőt azt is tudta, melyik műveletre hány perce, vagy másodperce van. A fodrász arról is beszélt, hogy nagyon izgult a verseny előtt, de mindez elmúlt, amikor kihúzta a tükre sorszámát és csak a feladatára koncentrált.

A versenyek előtt mindig megpróbálom kiüríteni az elmém, kizárom a külvilágot és csak a feladatra összpontosítok… Bár titkon reménykedtem benne, nem gondoltam, hogy megnyerhetem ezt a versenyt, hiszen nagyon komoly ellenfeleim voltak

– fűzte tovább Vivien, aki nagyon büszke arra, hogy a tizenöt évvel ezelőtti világbajnok Arató Krisztián után most ő is világbajnok lett.

A magyar fodrászlány büszkén a dobogó tetején – Fotó: Baranyai Vivien 

A legjobb érzés a világbajnoki cím kiérdemlése mellett az, hogy ez a frizura lesz az, amit a jövő évi versenyzők meg akarnak majd ugrani, hiszen ezt kapják meg inspirációs képnek. Iszonyú büszke vagyok rá, hogy magyarként a munkám bejárhatja a világot

 – fogalmazott a fiatal fodrásztehetség, aki elárulta, hogy jövőre is nevezni fog a fodrász-világbajnokságra.

„A terveim között szerepel a fodrász mesterképzés is, amihez még egy évet el kell töltenem a szakmában. Örömmel tölt el az is, hogy a jövőben számos magyar versenyen is részt vehetek, mint zsűritag” – tette hozzá szerényen.

Még csak most fogom fel, hogy mi is történt. Nagyon kedvesek az emberek, egyre többen integetnek, vagy épp köszönnek rám a boltokban. Sőt, a világbajnokságnak hála, a vendégköröm is bővül, csak győzzem szabad helyekkel

 – zárta Vivien, aki elárulta, hogy nagyon kedvesek az emberek, egyre többen integetnek, vagy épp köszönnek rá a boltokban. A fodrász arról is beszámolt, hogy 2021-ben második lett ugyanezen a világbajnokságon, amit akkor a Covid-járvány miatt online rendeztek meg.

A fantázia versenyszámban negyedik helyezést ért el ezzel a fantasztikus kreálmánnyal Vivien, amit még Magyarországon készített el
 

Ezeket olvastad már?
Római-parti gát: "Karácsony Gergely saját vagyonával felel majd a tetteiért!"

Római-parti gát: "Karácsony Gergely saját vagyonával felel majd a tetteiért!"

„Fel sem lehetett ismerni az arcocskájukat”: nem nyugszik a hélium miatt kínhalált halt csöppségek anyukája

„Fel sem lehetett ismerni az arcocskájukat”: nem nyugszik a hélium miatt kínhalált halt csöppségek anyukája

Ezért is nagyon fontos, hogy ma milyen időnk lesz

Ezért is nagyon fontos, hogy ma milyen időnk lesz

Meghalt Henry Kissinger

Meghalt Henry Kissinger

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás