Újra meg kellett műteni az izomsorvadásban szenvedő Dórikát, így van most a kislány





Ugyan alig tud járni a 11 éves hajdúböszörményi Dórika, mégis igazi harcos: tavaly közvetlenül a műtéte után vett részt egy jótékonysági futáson. Most viszont újabb beavatkozásra volt szüksége.



Megosztás
Szerző: F.I.
Létrehozva: 2023.08.30.
Módosítva: 2023.08.30.
tündérkör alapítvány műtét Dórika kitartás

Ahogy arról lapunk már többször beszámolt, a 11 éves Dórika és édesanyja Hajdúböszörményben él egy aprócska albérletben. A kislány édesanyja, Anita igyekszik mindent megadni Dórinak, ami nem egyszerű, mert mindössze négy órában dolgozik. Kislánya, Dórika egy eddig nem azonosított izomsorvadásban szenved, ami miatt most újra meg kellett műteni.

Dórika kitartása példaértékű Fotó: Metropol

A kislányt 6 éves korában diagnosztizálták a szörnyű betegséggel. Édesanyjának eleinte csak az tűnt fel, hogy Dórika folyton lábujjhegyen járt. Tavaly viszont meg is kellett műteni, ráadásul egyszerre mindkét lábát. Sőt, igaz, hogy segítséggel, mankóval, de tavaly a műtét után a TündérFutáson is részt vett. Itt mindenki elolvadt az édes kislánytól, akinek hatalmas akaratereje van. 

Tavaly májusban mindkét lábát megműtötték, az Achilles-izmot hosszabbították meg. Szerencsére a műtét jól sikerült, hiszen augusztus végén, bár akkor még mankóval, a 7. Tündérfutáson sikerült végiggyalogolnia az 500 méteres távot

– fejtette ki lapunknak korábban Igaz Nagy Anita, a kislány édesanyja.

Az alapítvány kuratóriuma ekkor döntött úgy, hogy idén őt szeretnék támogatni, így a befolyt összegből 100 000 forinttal támogatták a kislányt. Dórika legnagyobb vágya egy kiskutya volt, ezért az alapítvány egy menhelyi mentett négylábúval is megajándékozta, akivel idén már mankók nélkül állt a start- vonalhoz. Most viszont a Tündérkör alapítvány a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a kislányt sajnos újra meg kellett műteni.

Dórika mindenkit elvarázsolt a versenyen  Fotó: Metropol

Dórikának ez már a második műtétje. Az első műtétje tavaly volt, közvetlenül a Tündérfutás előtt. Az izomsorvadás sajnos ilyen. Mindig nyújtani kell az izmait, ahogy nő. De szerencsére jól van és a műtét is jól sikerült

– árulta el lapunknak Tóth Ferenc, a Tündérkör alapítvány elnöke, aki hozzátette: valószínűleg mivel nagyon gyorsan nő, egy-két év múlva újra kell majd műteni.

Ferenc a mai napig a szívén viseli a kis család sorsát. Fontos számára, hogy amiben csak tudja, segítse őket.

Ők egy nagyon rendes család, akik megérdemlik azt, hogy az emberek segítsenek rajtuk. Örülök, hogy mi is hozzá tudtunk tenni valami Dórika gyógyulásához

– árulta el lapnak Ferenc. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

„Ha 30 percen belül nem hallasz felőlem, meghaltam” – eltűnt anya helyett földi maradványokat találtak

„Ha 30 percen belül nem hallasz felőlem, meghaltam” – eltűnt anya helyett földi maradványokat találtak

Visszatért a halálból János: ezt látta a „túloldalon”

Visszatért a halálból János: ezt látta a „túloldalon”

Holttestet találtak egy székesfehérvári parkban, rettegnek a helyiek

Holttestet találtak egy székesfehérvári parkban, rettegnek a helyiek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás