Kapsz 30 millió forintot, ha erre a helyre költözöl





Meglepő ajánlat érkezett: újra fellendült a „lakatlan" területek benépesítése, most Írország tett nagy lépést a területek kihasználása felé.



Megosztás
Szerző: P.P.
Létrehozva: 2023.06.19.
sziget felújítás Írország

Többször találkoztunk már az utóbbi években olyan ajánlatokkal, hogy ha kevésbé lakott területekre költözünk bizonyos országokban, akkor az adott ország nagyobb összegeket adományoz nekünk. Ezt van, amikor ingatlanvásárlásra ajánlják fel – például magyar falvakban is lehet 1 forintért telket venni –, de van, amikor pedig felújításra – nagy divat például  házak felajánlása 1 euróért, de olyan ajánlatokkal is találkozhattunk már, ahol havi fizetést kínáltak csak azért, hogy igazi helyi lakosként pékek, mezőgazdasági dolgozók vagy halászok legyünk.

A legcsodásabb szigetekre költözhetünk/Illusztráció Forrás: Pexels

Introvertáltak előnyben

Íme a legújabb hasonló ötlet: Írország kormánya létrehozott egy programot, ami segít fellendíteni az életet a kevésbé lakott és elhanyagolt szigeteken. A lehetőség július 1-jén fog megnyílni, és bárki élhet vele, akinek nem probléma, hogy nagyon kevés emberrel fog találkozni a mindennapjai során, hiszen a felkínált lehetőségek olyan szigetekre vonatkoznak, ahol nagyon kevesen élnek – írta meg a Metro.co.uk.

Mindazért, hogy ilyen elszigetelten éljünk, kb. 80 ezer eurót kínál fel Írország kormánya, ami átszámítva körülbelül 29 millió forint.

Nem tehetünk bármit a pénzzel

Az „Élő szigeteink” akció keretein belül több követelménynek is meg kell felelni, hogy miénk lehessen a több 10 milliós összeg. Ennek egyik alapfeltétele, hogy egy olyan ingatlan legyen a tulajdonunkban, ami 1993 előtt épült a szigetek egyikén, és az utóbbi két évben lakatlan volt. A támogatást nem lehet még így sem bármire elkölteni. A teljes összeget az épületek helyreállítására kell fordítani, tehát nem kaphatunk egy rakat készpénzt és vághatjuk zsebre. Leginkább azt javasolják, hogy a szerkezetek javítására, a szigetelések korszerűsítésére és az alapvető felújításokra fordítsák az összeget, hogy igazán lakható állapotúvá varázsolják az elhanyagolt lakóépületeket. Ezáltal a kormány esélyt ad az ingatlanfejlesztésre, és lényegében a felújítások teljes költségét finanszírozza.

Oktatás és egészségügy

Hosszú távú célként a kormány azt szeretné elérni, hogy néhány éven belül javuljon a szigeteken az egészségügyi ellátás és az oktatás. Továbbá azt is fontosnak tartják, hogy megfelelő legyen a népesség ahhoz, hogy az érintett területeken is biztosítani lehessen a széles sávú internetelérés lehetőségét. 

 


 

 





 





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás