Nem átverés: 1 euróért bárki megveheti ezeket az álomházakat





Egyre kevesebben laknak a varázslatos kis településen, ezért az önkormányzat meglepő döntést hozott: hihetetlenül olcsón adja az épületeket.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.14.
álomotthon

Olaszországban az elnéptelenedéstől tartva egyre több kis település dönt úgy, hogy hihetetlenül alacsony áron, 1 euróért adja el a felújításra váró, lakatlan épületeket - ehhez a sorhoz csatlakozott most a dél-olasz Basilicata régióban fekvő Laurenzana is. Azonban, míg a többi olasz településen az 1 eurós ár mellé 2000-5000 eurós előleget is kérnek az önkormányzatok a házak felújítására, Laurenzanában egyáltalán nincs ilyen kitétel - írja az Independent.

Fotó: Pixabay

+ 20 ezer euró

A városka polgármestere szerint azzal, ha a felújítás biztosítására ilyen nagy összegű foglalót kérnének, elriasztanák a potenciális vevőket, főleg a külföldieket, akikre ilyen esetben speciális szabályokat vonatkoztatnának a banktörvények. A nagy előleg helyett a laurenzanaiak bizalmat szavaznak meg a leendő új szomszédoknak, azonban a munkájukat figyelemmel kísérik.

A felhívás alapján tehát az új lakosoknak el kell kötelezniük magukat amellett, hogy 3 éven belül felújítják az ősi házakat, és a költségeknek nagyjából 20 ezer euróra kell rúgniuk. A terveket még a munka megkezdése előtt be kell mutatni az önkormányzatnak, de a polgármester ígérete szerint igyekeznek a minimumra szorítani a papírmunkát, és a vásárlást követően legkésőbb a harmadik hónapban már neki is kell állni a renoválásnak.

Az akció keretében eladásra kínálnak 10 elég jó állapotban lévő, üres házat, és további 40 olyat, amelyek felújításába több energiát kell fektetni. A korábbi olasz példák alapján azonban mindazok, akik eddig belevágtak a furcsa házvásárlási kalandba, cseppet sem csalódtak döntésükben.





Ezeket olvastad már?
Vagány papi: ő a világ legöregebb gördeszkása – Fotó

Vagány papi: ő a világ legöregebb gördeszkása – Fotó

Megrázó képek – ezt tették a gepárdok a zebrával

Megrázó képek – ezt tették a gepárdok a zebrával

Az orvosok is elsápadtak attól, amit a fiú péniszében találtak

Az orvosok is elsápadtak attól, amit a fiú péniszében találtak

Veszélyes örömforrás, ezzel a játékszerrel vigyázz az ágyban

Veszélyes örömforrás, ezzel a játékszerrel vigyázz az ágyban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás