RETRO RÁDIÓ

Dühönghet a macskamészáros, biztonságba helyezték a cicákat





Sikerült befogni és biztonságos helyre vinni azokat a macskákat, melyekkel egy újbudai nyugdíjas pár akart végezni, akik késekkel, szögekkel kivert csapdát is készítettek a tervükhöz.



Megosztás
Szerző: J.K.
Létrehozva: 2023.05.15.
Módosítva: 2023.05.15.
újbuda állatbántalmazás befogás mentés

Alaposan borzolta a kedélyeket egy budapesti eset, ami a főváros XI. kerületében kezdődött és valószínűsíthetően véget is ért. A Ripost számolt be róla, hogy egy a Bartók Béla úton lévő társasházhoz riasztották a Tizenegy Állatvédő Egyesület – Újbudai Állatmentés szervezetét. A bejelentésben az állt, hogy egy lakó csapdát készített, amivel vállaltan macskákat akar ölni. 

Ezzel a csapdával akart macskákat ölni a nyugdíjas pár Fotó: Tizenegy Állatvédő Egyesület – Újbudai Állatmentés

A sokat látott állatmentőket is meglepte, amit a helyszínen találtak, ugyanis egy az utcafrontra elhelyezett, szögekkel, késekkel, pengékkel teli házilag készített csapdát láttak. Ami ezután következett az még megdöbbentőbb volt, hiszen az eszköz készítője egy nyugdíjas házaspár volt, akik nemcsak, hogy nem tagadták a tettüket és a szándékukat, de el is mondták, hogy ha tehetnék lelőnék a cicákat, gépfegyverrel, csak nincs fegyverük ehhez

Azt sikerült megértetnie az állatmentőknek és a kiérkező rendőröknek a párral, hogy a csapdájuk az emberekre, elsősorban a gyerekekre is veszélyes, más csak azért, mert egy forgalmas út utcafrontján helyezték el. A nyugdíjasok elmondták, hogy szerintük az állatok megkeserítik az életüket és nincsen gazdájuk, csak a ház lakói etetik őket és az állatok gyakorta összepiszkítanak mindent. 

A Bartók Béla úti társasházban befogott és megmentett macskák Fotó: Tizenegy Állatvédő Egyesület – Újbudai Állatmentés 

Egy társasház közös területén nem szabályos és nem is etikus állatot tartani, ahogy azok legyilkolása sem éppen követendő példa. Ha ezeknek az állatoknak igazi, felelősségteljes gazdája lett volna nem fajul idáig ez a történet, amit most köszönhetően az Állatrendőrség Alapítványnak sikerült kezelnünk

 – tudtuk meg Kovács Gábortól, a Tizenegy Állatvédő Alapítvány – Újbudai Állatmentés frontemberétől, aki azt is elmondta, hogy az alapítványnak sikerült két macskát befognia és biztonságos helyre vinnie, sőt az egyik cica már a szervezet állatotthonában várja leendő szerető gazdáját.   





 





Ezeket olvastad már?
Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Brutális erővel csap le ránk a tél

Brutális erővel csap le ránk a tél

 Sára Botond Pikó Andrásnak: visszafizetjük a parkolási Pikó-sarcot, nem kommunikálni kell, hanem cselekedni!

Sára Botond Pikó Andrásnak: visszafizetjük a parkolási Pikó-sarcot, nem kommunikálni kell, hanem cselekedni!

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás