Vérengző pitbull tartja rettegésben a zuglói panelház lakóit





A szomszédok már nem tudják kihez forduljanak segítségért, annyira félnek a szomszédben lakó nagyméretű kutyától, ami már több emberre is rátámadt.



Megosztás
Szerző: F.I.
Létrehozva: 2023.03.04.

A közösségi oldalon kért segítséget az egyik zuglói lakos. Állítása szerint a panelházat, amelyben lakik, egy hatalmas pitbull tartja rettegésben. A kutya gazdája egy fiatal lány, aki alig bírja kordában tartani az állatot. A bejegyzés szerint az állat tulajdonosa albérlő a házban.  A közösség feljelentést tervez.

Egy aggresszív pitbull keseríti meg a zuglóiak mindennapjait.  Fotó: Pexels

A kétségbeesett panelház lakója már nem tudja hogyan is védekezhetne az aggresszív állat ellen. Elmondása szerint az eben sosincs szájkosár és gazdája láthatóan képtelen megnevelni vérengző háziállatát.

Ha találkozunk vele a lépcsőházban, hörög, morog, húzza a gazdáját és agresszívan, támadóan vicsorog felénk. Ilyenkor ki kell mennünk a lépcsőházból, hogy utat engedjünk neki.

 – mesélte.

Elmondása szerint a négylábú már több embert is megtámadott, akik a házban laknak. Az ott élők tartanak attól, hogy ennek egy szörnyű tragédia lesz a vége.

Mindig van mindenkinél gázspray, hogyha esetleg megtámadna azzal tudjunk védekezni. De félek, hogy egy ilyen kutya ellen az nem lenne elég hatásos, mert ha ez a kutya egyszer valakit elkap, ott már semmi sem segít. 

– mondta.

A bejegyzés alatt azonban többen is a kutya védelmére keltek. 

– Nem a kutya a hibás, hanem a gazdi. Fajtától teljesen független az, hogy melyik kutya aggresszív és melyik nem. Ez mind nevelés kérdése – fejtették ki a véleményüket többen is. 

Voltak akik viszont arról számoltak be, hogy egyre gyakoribb a környéken a kutyatámadás.

Nálunk két olyan szomszéd is van akik "véletlenül" nyitva hagyják a kaput, vagy túl alacsony a kerítés és kimennek az utcára a veszélyes kutyák. Volt már többször is, hogy megtámadtak embereket és be is jelentették. Hogy hab legyen a tortán, van itt egy aranyos óvoda is... Senki semmit nem tesz. 

– számolt be az esetről az egyik kommentelő.

Többen is javasolták, hogy beszéljenek a gazdival és amennyiben nem javul a helyzet, fordulanak a  közös képviselőhöz. Ő neki kell felszólítani a tulajdonost, hogy tartassa be a bérlőjével a kutyatartásra vonatkozó szabályokat. Ha ezután sem tapasztalnak változást, akkor érdemes kihívni a körzeti megbízottat, vagy végső esetben jegyzőhöz is fordulhatnak a lakók.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás