Sosem volt ennyi bevétele az óbudai önkormányzatnak, de a kerületi vezetés csak panaszkodik, nem tesz semmit





Bár pénz lenne rá, ennek ellenére érthetetlen, miért nem történik egyetlenegy érdemleges új beruházás sem a kerületben.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.03.01.
Módosítva: 2023.03.01.
Kiss László Óbuda

A baloldali riogatással szemben bőséges mennyiségű anyagi forrással rendelkezik az óbudai önkormányzat, így teljességgel érthetetlen, hogy miért nem történnek érdemi fejlesztések már évek óta a kerületben. A Kiss László vezette kerület tavaly úgy módosította a 2022-es összevont költségvetést, hogy minden kormányellenes propagandájuk ellenére 7,9 milliárd forinttal emelkedett tavaly az önkormányzat bevétele. Óbuda csak idén már több mint 16,7 milliárd forint helyi iparűzési adóbevétellel számolhat.

Bőséges pénz állna rendelkezésre, mégse történik semmi Fotó: Nagy Zoltán

Mindezek függvényében teljességgel érthetetlen, hogy a 60 milliárd forintból gazdálkodó óbudai baloldali városvezetés miért nem volt képes érdemi fejlesztést véghezvinni a kerületben – hívta fel a figyelmet Gyepes Ádám, a Fidesz helyi képviselője. A politikus szerint csak azok a projektek készülnek el jelentős késésekkel, amelyek még az előző ciklusban, Bús Balázs polgármestersége alatt indultak el. 

A minden korábbinál magasabb költségvetés ellenére mind a közterületek tisztasága, mind a közbiztonság folyamatosan romlik Óbudán, a legtöbb pénz felesleges propagandára és leszerepelt baloldali figurák kifizetésére megy

 – hívta fel a figyelmet.

Bár a baloldali vezette kerületek folyamatosan forráshiányra panaszkodnak, az óbudaiak  – másik öt fővárosi kerület mellett – azért estek el 600-700 milliós támogatástól, mert Kiss László polgármester nem ment el korábban egyeztetésre a rezsitámogatásról Láng Zsolt kormánybiztossal. A fővárosban több baloldali kerület vezetése is megtagadta a kormánnyal való konzultációt, ezért a Fidesz–KDNP frakciója fegyelmi eljárást is kezdeményezett a DK-s polgármesterek ellen. A kormánypárt a városvezetőknek a kerületieket kellett volna képviselni a kormánnyal való egyeztetésen, és nem pártérdekeiket. 

Kiss László, Óbuda polgármestere miatt több száz milliótól esik el a kerület

Ennek ellenére nagyon úgy néz ki, hogy Kiss László megúszhatja a felelőségre vonást, a baloldali koalíció a januári testületi zárt ülésen ugyanis a Momentum javaslatára levette napirendről a polgármester fegyelmi eljárásának megindításáról szóló előterjesztést. Azért pedig, hogy legközelebb már jogszerűen akadályozzanak meg minden, a Gyurcsány-holdudvart kínosan érintő javaslatot, most úgy módosították a szabályzatot, hogy tulajdonképpen bármikor levehető legyen egy előterjesztés a napirendről.

A kormánypárti képviselőcsoport szerint a kerület baloldali vezetése ezzel súlyosan megsértette az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás