Tragikus tűzeset: a ráckevei iskolások is gyűjtenek a családnak





Az Ugrai család február végén, egy hatalmas tűzben elveszítette otthonát. A családot azóta a rokonok és a barátok mellett idegenek is támogatják. Egy adománygyűjtő napot is szerveztek számukra a helyiek.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.03.12.
Módosítva: 2023.03.12.
Ráckeve család adománygyűjtés tűz

Egy szokásos szerda estének indult, majd óriási tragédiával végződött az az este, melyen az Ugrai család háza egy hatalmas tűz következtében lakhatatlanná vált. Ugrai Zoltán és felesége Erzsébet, valamint három gyermekük, a 12 éves Zoli, a 9 éves Lili és az 5 éves Szabolcs a tűz keletkezésekor a házban tartózkodtak, de a szerencsének köszönhetően egyikük sem sérült meg. Március 11-re adománygyűjtő napot szerveztek a család megsegítésére a ráckevei lakosok.

A rokonok és barátok mellett idegenek is támogatják az Ugrai családot Fotó: Metropol

Borzalmas, ami a családdal történt. Mi is azért látogattunk el a rendezvényre, hogy a családot támogassuk. Én egyébként Lili tanára vagyok és láttam a kislányon, hogy azóta sokkal visszahúzódóbb

– árulta el a Ripostnak Kecskésné Hóruczi Csilla, a 9 éves Lili iskolai tanárnője.

Kecskésné Hóruczi Csilla mindig is nagyon szimpatikusnak tartotta a családot. Éppen ezért nemcsak az adománygyűjtő napra látogattak el férjével, hanem az általuk készített mézet is árusították, hogy az érte kapott pénzzel az Ugrai családot tudják támogatni.

Több évig tartott, míg teljesen elkészültek a házzal. Különféle támogatásokkal és a saját két kezükkel építették fel mindazt. Már csak a kert rendezgetése volt hátra, erre egy ilyen borzalmas dolog történik. Ez szörnyű

– jegyezte meg Lili tanárnője, aki mellett az egész iskola támogatja a családot. Lili és Zoli iskolatársai ugyanis összeültek és többzsáknyi zsákbamacskát készítettek, hogy a szombati adománygyűjtésen az azokért kapott pénzzel támogathassák barátaikat.

Már a szombat reggeli órákban is sokan megjelentek a ráckevei adománygyűjtő napon Fotó: Metropol

Az adománygyűjtő nap ötlete egyébként Gágyor Ramóna ötlete volt, aki 7 éve jó barátságban van a családdal és a helyi lovarda tulajdonosaként először néhány lóval szeretett volna kimenni lovagoltatni és ez által pénzt gyűjteni a családnak. Ráckeve Önkormányzata később ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott, ahogyan a helyiek többsége is.

Szente Annamária, a Ráckevei Önkormányzat Civil Kapcsolatokért felelős tanácsnoka és a Szociális Biztosság elnöke is kivette részét a szervezésből, aki elmondta a Ripostnak:

Engem megkeresett egy civil hölgy, Gágyor Ramóna, aki lovakkal akart kijönni a helyszínre. Közben sokan csatlakoztak hozzánk, majd kinőtte magát a kezdeményezés.

Az adománygyűjtés végül olyan mértékű lett, hogy amerikai autók, veterán motorosok, íjászok, kézművesek, lovaskocsis, csillámtetováló, zsákbamacska, sütivásár, különféle enni- és innivalók is megtalálhatóak voltak a Savoyai-kastély mögötti füves területen.

Ugrai Zoltán a lakhatatlanná vált házuknál Fotó: Metropol

Ugrai Zoltán elmondta, hogy lassan mindannyian kezdik megemészteni a történteket. A 12 éves Zoli igyekszik segíteni szüleinek, amiben csak tud. A 9 éves Lili a történtek óta jóval csendesebb és bújósabb. Az 5 éves Szabolcs pedig egészen elképesztő módon érzékeli az egész tragédiát.

A katasztrófa után pár héttel, az egyik vasárnapi ebédnél, amikor a nagyszülőknél ettünk, majd elindultunk volna, mondtam, hogy akkor menjünk haza. Erre azt mondta Szabolcs: Apa, de hát mi nem haza megyünk. Mondtam neki, hogy igaza van, és ekkor biztos voltam benne, hogy bár nem sokat ért az egészből, azért őt is megviseli

– mesélte el a Ripostnak Ugrai Zoltán, aki nagyon hálás azért, hogy a rokonok és a barátok mellett olyan emberek is összefogtak családjáért, akikkel eddig nem ismerték egymást.

Azon túl, hogy a családom rendben van, azt gondolom, hogy a második legfontosabb dolog az a köszönet és a hála, amit el szeretnék mondani. Mindenért hálás vagyok és jólesik, hogy ennyi jó ember van a környezetemben

– hangsúlyozta meghatódva Zoltán.





 





Ezeket olvastad már?
Visszakerült eredeti helyére a titkokat őrző vízivárosi szobor – archív fotókkal

Visszakerült eredeti helyére a titkokat őrző vízivárosi szobor – archív fotókkal

Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Lassan révbe ér a kaposvári család

Lassan révbe ér a kaposvári család

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás