RETRO RÁDIÓ

Lövöldözés volt Zalaegerszegen, nagy erőkkel vonult ki a rendőrség





A lakók nem kevesebb mint kilenc lövést hallottak eldördülni.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.02.20.
Módosítva: 2023.02.20.
lövöldözés

Egy zalaegerszegi Facebook-csoportban egy helyi lakos információja alapján Zalaegerszegen a Köztársaság út 69–71. számú háznál több lövés dördült el 11:30 percig. A lakók félnek, a rendőrség már több autóval a helyszínre érkezett, a szemtanúk állítása szerint faltörő kos is van náluk, taktikai bevetésre készültek – írta meg a frisshirek.hu hétfőn.

Fotó: Fotó: GettyImages

A posztot közzétevő lakó nem kevesebb, mint nyolc lövést számolt meg, majd később alig egy órára rá hallották a kilencedik lövést is, állítólag egy férfi az ablakon kifelé lövöldözött egy pisztolynak tűnő tárggyal.

A 71.-ben van egy bolond gyerek. Hetek óta probléma van vele. Talán ma történik is valami érdemleges

– írta egy a poszthoz hozzászóló.

„Évek óta gond van a sráccal, hol az apját kergette és bántotta, hol szemetet szór őrjöngve, rátámad a szembe jövőre, ha épp bekattant, most már lövöldözik… rettegésben tartja a lakókat, gyakran megy a rendőrség, de sajnos kiengedik. Én is féltem az ott lakó szüleimet, remélem, most már kezelik, hiszen baj van a fejében!” – írta egy másik hozzászóló.

Kiderült, hogy a férfi nem először garázdálkodik. A múlt héten a Frisshirek írt róla, hogy képkereteket és elégetett papírt dobált ki az ablakon, amelyben egy autó is megsérült.

A portál beszámolója szerint a rendőrség mindenkit, aki kiment a lakásokból, vagy arra sétált, bezavart a házakba az utcáról. A közelben iskola és óvoda van, az Eötvös József Általános Iskola, a Napsugár óvoda és bölcsőde, valamint a Csillagközi óvoda.

 

Frissítés: 

 A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai vitték ki társasházi lakásából hétfőn azt a férfit, aki előzőleg több lövést is leadott - közölte a police.hu oldalon a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság (ZVRFK).

A rendőrségre nem sokkal fél 12 előtt érkezett bejelentés, hogy egy zalaegerszegi társasházban egy férfi több lövést is leadott. A helyszínre érkező járőrök megállapították, hogy valós a bejelentés, ezért a feltételezhetően fegyverrel rendelkező elkövető biztonságos elfogása érdekében a TEK munkatársainak segítségét kérték.

A rendőrök felszólításának eleget téve a férfi önként nyitott ajtót. A lakás átvizsgálásakor két - valószínűsíthetően - gáz-riasztó fegyvert találtak.

A férfit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai a megyei kórház pszichiátriai osztályára szállították. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult ellene eljárás.

Sznopek Veronika, a ZVRFK szóvivője az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy a hétfőn elfogott lövöldöző azonos azzal a 45 éves férfival, aki ellen néhány nappal ezelőtt rongálás miatt indult büntetőeljárás.

A zalai rendőrség akkori híre szerint a férfi február 14-én hajnalban társasházi lakásának ablakából több fa fényképkeretet és elégetett papírhulladékot dobált ki, ami a lakás alatt parkoló egyik személyautóban anyagi kárt okozott. Azt a magyarázatot adta, hogy ideges volt, és így vezette le a feszültségét.

 









Ezeket olvastad már?
Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás