"Könnyem csordult, amikor megnéztem a gyerekek kívánságát!" - segítettek a szóvivők





Építőanyagot kap ajándékba 1 millió forint összeghatárig egy rászoruló család, az adományt a XVII. Jótékonysági Szóvivő Bálon, jelképesen adták át. A Magyarországi Szóvivők Országos Egyesülete már a kezdetektől segíti a gyerekeket.



Megosztás
Szerző: E.Zs.
Létrehozva: 2023.02.17.
szóvivő bál jótékonyság adomány

Azt hitte, csak egy ismerősét kíséri el a Jótékonysági Szóvivő Bálra Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke, így óriási meglepetésként érte, amikor kiszólították és 1 millió forint adományt vehetett át a Saint Gobain Hungary Kft-től. A Magyarországi Szóvivők Országos Egyesületének kampánya keretében ugyanis a cég építési anyagot ajánlott fel egy család számára a nevezett értékben - árulta el a Metropolnak a NOE elnöke, így azt is megtudtuk, hogy a céggel együtt hamarosan pályázatot írnak ki családok számára, és történeteik, valamint szociális helyzetük alapján eldöntik, ki használhatja fel az adományt

Váratlan támogatás a Nagycsaládosok Országos Egyesülete számára Fotó: NOE

"A koronavírus, a háború és az energia árrobbanás miatt úgy döntöttünk tavaly, hogy egy éven át tartó kampányt indítunk, és kivételesen nem a beteg gyerekek számára gyűjtünk, mint máskor, hanem a nagycsaládban élő gyerekeket és a családokat segítjük az akcióval"– mondta el lapunknak Dr. Orodán Sándor, a Magyarországi Szóvivők Országos Egyesületének elnöke. 

A NOE-nak és az Újpalotai Nagycsaládosok Szervezetének javára gyűjtünk adományokat, de nem csak pénzről van szó, hanem eszközökről és ajándékokról is. Ennek egyik koronája volt a Saint Gobain Hungary Kft  felajánlása, amellyel a cég építőanyagot biztosít 1 millió forint értékben egy család házának felújításához. De a bálon elhangzott felhíváshoz csatlakoztak más vállalkozások is, amelyek tartós élelmiszert, gyümölcsöket juttatnak el az újpalotai szervezethez. Vannak olyanok is, akik konyhai gépeket, mosógépet, porszívót adományoznak majd, amit a nagycsaládosok egyesülete koordinál, ahogy az építőanyag célba juttatását is, hiszen fontos, hogy oda kerüljön az adomány, ahol a legnagyobb szükség van rá

– tájékoztatta a Metropolt Dr. Orodán Sándor, hozzátéve: " Mi már öt éve kapcsolatban vagyunk az újpalotai szervezettel - amely a NOE egyik tagszervezete -, akkor csatlakoztunk a karácsony előtti felhívásukhoz is. Emlékszem, könny szökött a szemembe, amikor megnéztem a gyerekek kívánságlistáját. Kis dolgok is voltak benne, mint  például: Nagyon szeretem a palacsintát, de édesanyám nem tud nekem sütni, mert nincs palacsintasütőnk. Ezzel szeretném anyukámat meglepni, mert akkor én is kapok palacsintát... Vagy volt egy másik: Apukámnak szeretnék egy nadrágszíjat, de olyat, ami csatos, mert madzaggal köti meg a nadrágját, ami mindig lecsúszik róla.  Azóta is támogatjuk az újpalotai gyerekeket, tavaly 60 kicsinek csaltunk örömet az arcára. 

A szóvivők a kampánnyal nem csak segíteni, hanem példát mutatni, ösztönözni szeretnének Fotó: HÍR TV

Hiszem, hogy megmozdulnak az adakozók, ha valóban belegondolnak abba, hogy hatalmas boldogságot jelenthet másnak egy olyan apróság is, ami neki természetes. Tavaly decembertől egyébként több mint 60 felajánlás érkezett, amely így több mint 3 millió forint volt, az elmúlt öt évben pedig ennél jóval több pénzt tudtunk gyűjteni. Ugyanakkor hangsúlyozom, hogy ez a kampány nem a pénzről, hanem hasznos tárgyi értékekről szól. Adtunk eddig mikrohullámsütőt, mosógép és számtalan olyan eszközt, amellyel segíthettük a rászorulókat

– összegezte gondolatait Dr. Orodán Sándor. A Magyarországi Szóvivők Országos Egyesületének elnöke kitért arra is, hogy a Jótékonysági Szóvivő Bálon - a már hagyománnyá vált módon - szakmai elismeréseket is kiosztott szervezetük. A  Szavak Embere-díj, valamint a Hiteles Tájékoztatásért-díj Gaál Gregor szobrászművész bronz kisplasztikája. Utóbbit idén Frum Zsuzsanna, a NÉBIH sajtófőnöke és Kertész Dóra, a szóvivők egyesületének titkára vehette át.

A bálon minden évben díjazzák a legjobb szóvivőket. A Szavak Embere-díjat 2023-ban Gaál Kristóf, az ORFK szóvivője kapta.

A szóvivők évente négy újságírót is jutalmaznak, hiszen újságírók nélkül, nem tudják hatékonyan és eredményesen végezni munkájukat. A szóvivők média-díja Botos Péter világhírű üvegművész keze munkáját dicséri. Idén M. Dobos Marianna (Hír TV), és Sváby András (ATV), valamint az Inforádió szerkesztősége és a Kossuth Rádió kiemelt szerkesztője, Vágner Mária vehette át.

A Dr. Lasz György rendészeti kommunikációs-díját Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye Rendőr-kapitányságának szóvivője, Dr. Fedor Rita r.őrnagy kapta. 
Nagy István agrárminiszter életpálya elismerés-díjat adott át Bolyhos Lászlónak, aki a legnépszerűbb hungarikum, az ágyas pálinka meghonosításában vállalt nagy szerepet. 

 

Újítás volt a díjak sorában, hogy felhívjuk a figyelmet környezetünk megóvására és a fenntarthatóságra. A Saint Gobain Hungary Kft két díjat ajánlott föl: az egyiket egy olyan cégnek, amelyik a termékkommunikációban élen jár, a másikat pedig a fenntarthatóságért végzett tevékenységért 

– árulta el Dr. Orodán Sándor, a Magyarországi Szóvivők Országos Egyesületének elnöke.





 





Ezeket olvastad már?
Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás