Szakmai díjak és hatalmas sikerek! Ilyen volt a 25 éves Megafilm 2022-es éve - Videó!

Összegyűjtöttük az idén 25 éves Megafilm 2022-es évének 7+1 legfontosabb pillanatát.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.23.
Megafilm siker thriller Díjak filmek

Az idei évben is számos, a Helmeczy DorottyaKálomista Gábor producerpáros nevével fémjelzett film került közönség elé és nyert szakmai díjat, emellett pedig nyáron elkezdődött a Móricz Zsigmond Erdély – trilógiájából készült, 8 részes politikai – történelmi thriller forgatása is, amely december közepén fejeződött be, és jelen pillanatban javában zajlanak az utómunkák.

Kálomista Gábor Megafilm
Fotó: Megafilm

1. Tündérkert

Leforgattuk a legszenvedélyesebb történelmi- politika thriller sorozatot, ami a kísértések korában játszódik, tele szenvedéllyel és hatalmi játszmákkal. A 8 rész várhatóan 2023 őszén debütál a Duna Televízió képernyőjén. A sorozatot Madarász Isti rendezte.

Megafilm Tündérkert
Tündérkert című filmet 2023 őszén láthatják a nézők Fotó: Megafilm

2. A helység kalapácsa

A Petőfi Sándor bicentenáriumi év alkalmából az MTVA megrendelésére elkészítettük A helység kalapácsa című eposzparódia filmváltozatát, amit a rendező, Dombrovszky Linda, „westernköntösbe” öltöztetett.

Televíziós bemutató: 2023. január 22-én a Dunán.

3. Cella – Letöltendő élet

Elkészítettük és jövőre érkezik a Cella – Letöltendő élet című antológia-sorozat. Csillag Mano rendező a börtön rácsai mögött rejlő drámai és izgalmas történetekkel ültet majd mindenkit a televízió elé. A 8 epizód egy kalandos időutazás is, hiszen 200 év jelentős korszakait öleli át.

Cella Megafilm
A Cella a börtön rácsai mögött rejlő drámát mutatja be Fotó: Megafilm

4. El a kezekkel a Papámtól!

Tavaly bemutattuk, idén pedig bezsebelte a legjobb mozifilm díját a San Diegó-i Nemzetközi Gyerekfilmfesztiválon az Egyesült Államokban Dobó Kata varázslatos zenés, családi mesefilmje.

Elérhető: A Netflixen.

El a kezekkel a papámtól Megafilm
Az El a kezekkel a Papámtól! a legjobb mozifilm díját nyerte el a San Diegó-i Nemzetközi Gyerekfilmfesztiválon Fotó: Megafilm

5. Kék róka

Tavaly leforgattuk, idén képernyőre került Herczeg Ferenc Kék róka című színművének filmadaptációja, ami az 1930-as évek Budapestjére repítette vissza a nézőket. Pacskovszky József rendező filmje a legnézettebb romantikus filmdrámaként debütált a Duna Televízión.

Kék róka Megafilm
A Kék róka az 1930-as évek Budapestjére repítette vissza a nézőket Fotó: Megafilm

Elérhető: A Filmio felületén.

6. Béke – A nemzetek felett

Mozikba került az első egész estés trianoni békediktátumot feldolgozó film, amit Tősér Ádám rendezett. Ez a filmes megközelítés újra a társadalmi közbeszéd fókuszába helyezte a nemzetállamiság kérdését, a határon túli magyarok helyzetét, a külpolitika fontosságát, és - tekintettel a jelen háborús helyzetre - az európai összefogás pillanatnyi érdekeken alapuló változékonyságát is. Mindemellett műfajában is megújította a hazai filmipart.

Béke a nemzetek felett Megafilm
Béke – A nemzetek felett trianoni békediktátumot dolgozza fel Fotó: Megafilm

Elérhető: A mozikban és január 31-én a Dunán.

7. Az énekesnő

Vitézy László rendező egy rendszerellenes, szenvedélyes szerelemről és kommunista rendszer mocskos hatalmi játszmáiról mesél ebben a fekete-fehér filmben. Egy olyan kor lenyomatát mutatja meg, amelyben a „szocialista erkölcs" nevében nem csupán egy karriert lehetett kettétörni, hanem az emberélet sem volt drága.

Elérhető: A Filmio felületén.

Az énekesnő Megafilm
Az énekesnő Fotó: Megafilm

+1. MegaYouth

Minden Megafilm egy jó ötlettel kezdődik: a Megafilm története is egy jó ötlettel indult 25 évvel ezelőtt. A filmgyártócég producerpárosa, Helmeczy Dorottya és Kálomista Gábor úgy döntött, hogy a negyedszázados évforduló alkalmából 25 év alatti fiatal tehetséges írók filmötleteiből tervezik építeni a jövőt. Így született meg a MegaYouth, amelyben a több mint száz pályaművet benyújtó fiatal író közül a 6 legjobb vesz részt egy tehetség programban, amelyben elismert forgatókönyvírók mentorálásával fejleszthetik az ötletüket forgatókönyvvé.

Amely tehetséggondozó programnak 2023 elején következik a folytatása.

MEGAYOUTH - MEGALAKULÓ NAP Megafilm
Tehetség programot indított a MegaYouth néven Fotó: Megafilm

A Megafilm első 25 éve arról szólt, hogy MEGAFILMMÉ váltunk

– összegezte Helmeczy Dorottya producer. 

Az elkövetkező 25 év azt hivatott kőbe vésni, hogy mindenkorra a legmeghatározóbb, a legszókimondóbb, a legambiciózusabb és változatlanul a többi filmprodukciós céget maga mögé utasító magyar MEGA filmgyártó cég legyen Megafilm

– mondta a Megafilm producere.

 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás