„Katasztrófa lenne” – Mi történne, ha elzárnánk az orosz gázt? – Videó!





Vannak ellenzéki politikusok, akik szerint nekünk, magyaroknak is meg kellene büntetnünk a háborúzó Oroszországot, mégpedig úgy, hogy ne vegyünk tőlük gázt, olajat. A kérdés csak az: ezzel kit büntetnénk? Az oroszokat, vagy magunkat? A Metropol megkérdezte erről az utca emberét, és kiderült, a döntő többség józan, hétköznapi szemmel nézi a szankciók kérdését: a magyarok jól tudják, hogy függünk az orosz gáztól, hiszen a magyar háztartások és az ipar is döntően az orosz gázra van rákötve.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.18.
Az utca hangja

Mit szólna ahhoz, ha elzárnánk az orosz gázt?

Tibor:

„Katasztrófa lenne, ha elzárnák a gázcsapokat. A német kancellár és a holland külügyminiszter is egyetért ezzel. Erre van építve az egész európai és magyar ipar és háztartások nagy része.”

Fotó: Metropol

Margit:

„Ha elzárjuk a csapokat, meghal az ország, nincs olaj, nincs gáz, akkor kész, vége. Jobb lenne, ha nem zárnák el. Látjuk, hogy nyugatabbra emelkedik a gáz és a benzin ára. Én eddig a rezsin, Orbán Viktornak köszönhetően, nem vettem észre az emelkedést. Sokan nem kedvelik, de ezt jól csinálta, az biztos. De az ellenzéki miniszterelnök-jelölt kijelentéseit a háborúval kapcsolatban nagyon felelőtlennek tartom.”

Fotó: Metropol

Sándor:

„Akik a gázelzárásról dumálnak külföldön, azoknak könnyű, mert lehet, be tudják máshonnan szerezni. Itt az ideje a régi, szenes kazánomat elővennem!”

Fotó: Metropol

Ani:

„A politikához nem értek, de nem lenne jó, ha elzárnák a gázvezetékeket, talán van más megoldás is.”

Fotó: Metropol

Endre:

„Maradjon így, ahogy van a gázellátás és a villany is, én nem támogatom, hogy úgy szankcionáljuk az oroszokat, hogy elzárjuk a csapokat. Én Légiónak tartom Márki-Zay Pétert. Jézus idejében azokat a gonosz ördögöket hívták így, akiket kiűztek. Lehet, hogy eltúlzom, de ez a véleményem” – fejtette ki lapunknak Endre.

Fotó: Metropol

László:

„Nagyon összetett dolog ez a szankciórendszer, de a gázelzárást nem támogatom.”

Fotó: Metropol

Kati:

„Remélem, nem rajtunk, a kisembereken fog csattani az energiaárak változása”

Fotó: Metropol

Richárd:

„Az szívás lenne, ha a gázvezetékek elzárásával szankcionálnák az oroszokat. Gazdaságilag nagyon negatív hatással lenne, rossz döntésnek tartom. Politikailag lehet, hogy hosszú távon jó döntés lenne, de rövid távon nem” – nyilatkozta Richárd lapunknak.

Fotó: Metropol

 

Mit mondanak a kommentelők?

Lilla:

„A gázelzárással elintéznék az országot rövid idő alatt. Szó szerint balról előzik a nyugati politikusokat!” – írta egy fiatal hölgy, Lilla.

Márta:

„Már láttuk, micsoda benzinpánik tört ki egy átmeneti logisztikai zavar miatt! Mi lesz, ha nem jön gáz és leáll minden, ami életben tartja az ország gazdasági és egyéni ellátását?”

Péter:

„Márki-Zay Péter, te a hóembernek is meg akarod magyarázni, hogy miért jó a meleg neki?”

Ilona:

„Vessen neki véget a saját otthonában. Kapcsolja ki gázt, zárja el a vízcsapot és kapcsolja ki a villanyt is, oszt jó napot. Majd írjon arról, hogy mit szól mindehhez a kedves családja... Ne másoknak adja az ostoba tanácsait, azokat, amelyeket önmaga sem fog betartani.”

Máté:

„Ha igazság lenne, mindenkinek azt kellene kapnia, amire szavaz! A jobboldalon olcsó üzemanyagot, a baloldalon magasabb adót!” – írta Máté.

Erzsi:

„Akik a szankciókat akarják, azoknak azonnal levenni a gázórájukat és a villanyórájukat! Én sem fázni, sem sötétben nem szeretnék élni idióták miatt!” – árulta el a véleményét hozzászólásában Erzsi.

 

Kormány: Ne a magyar családok fizessék meg a háború árát!

Orbán Viktor miniszterelnök:

„A szankciókat az olaj és a gáz területére nem szabad kiterjeszteni. Nem fogjuk hagyni, hogy a háború árát a magyar családokkal fizettessék meg.” Magyarország energiaellátását nem szabad veszélyeztetni!”

Szijjártó Péter külügyminiszter:

„Nem engedhetjük meg, hogy a háború árát a magyar emberek fizessék meg. Az energiaellátás szankcionálását ezért mindenképpen el fogjuk kerülni.”

Orbán Viktor nem hagyná, hogy a háború árát a magyar családokkal fizettessék meg Fotó Bach Máté/Magyar Nemzet

 

Ellenzék: Büntessük meg az oroszokat!

Kocsis-Cake Olivio, az ellenzéki lista jelöltje:

„Az oroszok az energiahordozókkal finanszírozzák a háborút. Ezt a forrást el kell zárni, el kell tekerni. Ha az kell, hogy szankcióval sújtsák az energiahordozókat is, akkor ezt a lépést is meg kell lépni.”

Cseh Katalin (Momentum):

„Aki azt szeretné, hogy ez után a fenyegetés után Paks II-t leállítsuk, az szavazzon az ellenzékre, mert Márki-Zay Péter ezt nagyon egyértelműen megígérte.”

Az ellenzék szerint el kell zárni az orosz gázt FORRÁS: MTI/KOVÁCS TAMÁS

Ezt gondolják az emberek a gázelzárásról:

Ez a véleménye a magyaroknak arról, okos dolog lenne-e belefolyni az ukrán háborúba:





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás