„Mi csak alpinista gyakorlatot tartunk” – állították a tetőről leereszkedő betörők Zuglóban – Fotók!

Újra megjelentek az „alpinista betörők” Budapesten. Most a Csáktornya park környékén próbálkoztak egy tízemeletes házban a tetőről leereszkedve bejutni.Megosztás
Szerző: Komáromi Bence
Létrehozva: 2021.07.22.
XIV. kerület éjszakai falmászás

Múlt csütörtökön hajnali fél egykor megrázó élményben lehetett része annak a családnak, amelynek kis yorki kutyájának ugatása ébresztette fel az éjszaka közepén. Ezt követően a párkányukon reszelő hangot hallottak. Kibámulva egy kötélen függeszkedő férfival találták szembe magukat. Egy fiatal nő vette a bátorságot és megérdeklődte a kint lógó férfitől, hogy mit keres a házuk falán függeszkedve hajnalban.

„Mi csak alpinista gyakorlatot tartunk” – jött a rövid és hihetetlennek tűnő válasz a férfitól. A hölgy rövidesen értesítette a rendőrséget, azonban a férfi és a vélhetően két társa, akik a ház előtt egy fa környékén bujkáltak elfutottak a helyszínről, mire kiérkeztek az egyenruhások.

A Metropol a helyszínen járt utána, milyen magasról is kellett elvégezni ezt a tevékenységet.

A ház tetejéről, egészen a második emeleti ablakig leereszkedett az egyik férfi Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

Az, hogy betörni, vagy éppen kukkolni akartak a férfiak, egyenlőre még nem tudni, azonban ahhoz, hogy a tetőre feljuthassanak el kellett törniük a fenti ajtó zárját, úgyhogy valószínűleg nem pozitív szándékkal hajtották végre az akciót.

A lakók megmutatták nekünk, hogy hogyan nézett ki a tetőre vezető ajtó zára Fotó: Olvasói fotó

Az újságunk megkérdezett egy alpinista oktatót, hogy mennyire nehéz kivitelezni egy ilyen ereszkedést a tízemeletes magasságból, amelyre megdöbbentő választ kaptunk.

„Egy gyakorlott alpinista számára egyszerű, szinte semmilyen veszélyt nem rejt magában. Ha megfelelő felszerelése van, gyerekjáték bejutni az épületbe, és a tetőn 10 perc alatt összetudja rakni az ember a függeszkedéshez szükséges eszközöket” – árulta el lapunknak a szakember.

Így ereszkedhetett le az egyik elkövető a ház oldalán. Képünk csak illusztráció. Fotó: Shutterstock

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás