RETRO RÁDIÓ

275 ezer embert olthatnak be ezen a héten a kínai vakcinával





Az Operatív törzs tájékoztatóján kiderült, jövő hétre akár 800 ezer felett is lehet a beoltottak száma, miközben két kampányszerű vakcinázás zajlik, a regisztrált legidősebbekké, illetve a 18-59 közötti krónikus betegeké.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.23.
felgyorsuló oltások Operatív törzs sajtótájékoztató oltási kampány

Végre a kínai vakcinával is olthatnak a magyar orvosok

Az oltási rend ütemét a vakcinák mennyisége és típusa határozza meg.

„Ezen a héten már további 275 ezer embert tudunk beoltani a kínai vakcinával. Hétfő este pedig megérkezett a második orosz oltás szállítmány is - tájékoztatott dr. György István az Operatív törzs tájékoztatóján.

„A mai napon kiszállításra kerül a Sinopharm vakcina, ez az oltóanyag korhatár nélkül beadható. Azok számára is jár ez a vakcina, akik lemaradtak régebben az oltásról, az akadozó nyugati szállítmányok miatt„ - árulta el Müller Cecília.

Az Operatív törzs tájékoztatóján kiderült, a háziorvosok hetente frissülő listából dolgoznak.

Két csoport oltását folytatják

Két kampányszerű oltás zajlik: a regisztrált legidősebbekké illetve a 18-59 közötti krónikus betegeké.

„A következő napokban a kínai vakcinával hatalmas áttörést érhetünk el. Ma hajnalban 275 ezer oltás elosztása történik meg, minden háziorvosnak jut 55 embernek elég Sinopharm vakcina. A regisztrált legidősebbek számára szánják” - mondta el dr. György István, hozzátette - „A ma érkezett Pfizer vakcinákat pedig a kórházi oltópontokra viszik, 10-10 adagot praxisonként. 52 ezer ember számára elegendő Pfizer vakcina érkezett.„

Jövő hétre akár 800 ezer felett is lehet a beoltottak száma

4170 praxis kapott AstraZeneca-ból 10-10 adagot. Ezáltal 41 750 fő oltására elegendő Astrazenecával tudnak majd a háziorvosok oltani ebben az oltási szakaszban.

Ezzel együtt 368 ezer ember oltása történhet meg az elkövetkező egy hétben. Emellett 25 ezer ember második oltása is esedékes a héten, így összesen több mint 800 ezerre nőhet a beoltottak száma itthon az elkövetkező egy hétben.

Nő a kórházban ápoltak száma

„A második szakasz lefelé induló görbéjét megállította a 3. hullám. Az hogy ez milyen magasra szökik, milyen szinten terheli meg a magyar embereket, jelentős mértékben múlik rajtunk is - mondta Müller Cecília, hozzátette - „Napok óta konstansan nő a kórházban és a lélegeztetőgépeken lévők száma.”

1628 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 407 274 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 450 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 310 848 fő, az aktív fertőzöttek száma 81 976 fő. 4582 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 396-an vannak lélegeztetőgépen. Eddig 457 096 fő kapott oltást, közülük 205 720 fő már a második oltását is megkapta.

Álhírek az interneten

Müller Cecília felhívta rá a figyelmet, hogy az interneten rengeteg álhír terjed az oltással kapcsolatban. Kéri, hogy csak a hozzáértők és szakorvosaik véleményére hallgassanak az emberek.

Rendőrségi adatok az elmúlt napon

137-en közterületen nem viselték a maszkot, egyéb, a rendeletben meghatározott zárt helyen 22-en, emellett 12 személy a tömegközlekedési eszközön nem vette fel. Összesen eddig 26 ezer 134 személy szegte meg a maszkviselési szabályokat. Ugyanakkor 359 emberrel szemben kellett intézkedniük a rendőröknek a kijárási tilalom megszegése miatt. Eddig összesen 41 ezer 667 ember szegte meg a kijárási korlátozást - mondta el Kiss Róbert rendőr alezredes.

Hétfőn 5238-an kerültek karanténba, így összesen 26 549 ember járványügyi megfigyelése, illetve elkülönítése hatályos.

Két vendéglátóhelyet kellett az elmúlt 24 órában ideiglenesen bezárni. Az egyik egy acsai kocsma volt, ahol az ott dolgozón kívül még egy személy tartózkodott maszk nélkül és szeszesitalt fogyasztott, a másik egy kengyeli vendéglátóhely volt, ahol szintén egy maszk nélküli személy tartózkodott és alkoholt fogyasztott. Mindkét esetben fél éves ideiglenes bezárást rendelt el a rendőrség.





Ezeket olvastad már?
Két halott Ferihegynél: Hét nepáli menekült el a rommá tört autóból

Két halott Ferihegynél: Hét nepáli menekült el a rommá tört autóból

Rettegnek a lakók Újbudán – lassan mindennap kioltanak egy életet

Rettegnek a lakók Újbudán – lassan mindennap kioltanak egy életet

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

Álmai tortáját rendelte meg egy nő: durván félreértették – Videó

Álmai tortáját rendelte meg egy nő: durván félreértették – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás