Kevesen tudják, de Zámbó Krisztián a motorozás szerelmese. Édesapja, Zámbó Jimmy tanította meg mindenre még egészen kis korában. Most a régi időkről mesélt Krisztián.

 

Jimmy pilótavizsgára is készült (Fotó: MTI)

„Apuval és Sebastiánnal együtt szeltük Csepel utcáit, olyan fiatalok voltunk, hogy még jogosítványunk sem volt, így csak a ház előtt vagy elhagyatott részeken tanított minket. Tizenkét évesen már volt is egy nagy borulásom egy crosspályán, apuci letiltott, és ott véget ért az amatőr ifi motoros pályafutásom. Mindig nagyon féltett, ha úgy érezte, egy kicsit is veszélyben vagyok, azonnal közbelépett” – kezdte a Blikknek Krisztián, aki ezután egy ötven köbcentis robogót kapott a Királytól, aki akkoriban egy chopperrel büszkélkedhetett. Ám mint kiderült, Jimmy nem csak a motorozás szerelmese volt.

„Emlékszem, egy Rometem volt, amit nagyon szerettem, attól kezdve, hogy megszereztem a jogosítványt, rengeteget motoroztam. Apu a motorozás mellett még a hajózást is kipróbálta, sőt olyan tervei is voltak, hogy repülős jogosítványt szerez. A kalandvágyamat, a kíváncsiságot az új dolgok iránt tőle örököltem” – tette hozzá Krisztián.