Zalatnay Sarolta, kimondani is elképesztő, 58 éve dolgozik fáradhatatlanul a zenei pályán. Cini 1963-ban ragadott először mikrofont, azóta számtalan felejthetetlen slágert ajándékozott a közönségének, 18 nagylemeze és körülbelül 50 kislemeze jelent meg, és közel 600 dalt énekelt el. A számok hallatán talán nehéz elképzelni, mégis megtörtént, hogy az énekesnőt felkérték egy olyan koncertre, aminek hallatán először a futva menekülést gondolta a legjobb ötletnek.

A közelmúltban Cinit egy lelkes zenerajongója kereste meg (a produkció zenei producere), akinek az az ötlete támadt, hogy Zalatnay legnagyobb slágereit cigányzenészek hangszereljék át, és azokat velük közösen adja elő az énekesnő. A rendhagyó koncertet pedig Budapest egyik kedvelt szórakozóhelyén, a Terminál Clubban tartsák meg, több száz bulizó fiatalnak.

Zalatnay Sarolta

Fotó: Metropol/Máté Krisztián

„Először komolyan megfordult a fejemben, hogy csak tréfálnak velem. Nem tudtam elképzelni, hogy az elektronikus zenei alappal készült dalaim hogy fognak szólni nagybőgőn, hegedűn, gitáron… és a saját hangomat sem tudtam elképzelni ebben a zenei közegben. De láttam a muzsikusokon, hogy halálosan komolyan gondolják a dolgot. Szó szerint el akartam menekülni, de győzködtek, hogy legalább hallgassak meg egy pár dalt, amit áthangszereltek, utána mondjak igent vagy nemet a felkérésre. Végül belementem, meghallgattam őket. Őszintén megmondom, hogy a sok évtizedes zenei pályafutásom során még soha nem leptek meg engem a saját dalaimmal… Most sikerült. Csodálatosan szól minden slágerem, egészen más élményt adnak ebben a stílusban a jól ismert dallamok és szövegek. Teljesen elvarázsoltak. Izgatottan várom az első közös élő koncertünket, ami, remélem, nemcsak számunkra lesz különleges utazás, hanem a hallgatóságot is elvarázsolja majd” – mondta Zalatnay Sarolta.

Az est folyamán a legnagyobb slágerek csendülnek fel:

Elhangzik a Hol jár az eszem, a Mindig kell egy barát, a Nem vagyok én apáca, a Tölcsért csinálok a kezemből, a Könnyű álmot hozzon a szél, a Hosszú forró nyár, a Minden te vagy nekem, de elhangzanak Cini tolmácsolásában örökzöld slágerek is: Janis Joplintól a Mercedes Benz, Tina Turnertől a Proud Mary, Marvin Gaye-től az I heard it through the grapevine és Brenda Leetől az I’m sorry című dal.

A vokálban Kabelács Rita, Szegedi Tímea és Gyuris Rita kíséri Cini szólóját, a hangszereken Bangó János prímás, Csík Sándor nagybőgős, Onódi László brácsás, Ökrös László klarinétos, Bangó Ernest cimbalmos, Duka Elemér csellós, Gazsi Norbert zongorista, Dani János gitáros, Balogh Gyuri dobos játszanak majd.

A Rertoween elnevezéHalloween-party zenei producere Winkler Noah, házigazdája Dj Dominique lesz, az ismert lemezlovas hajnalig pörgeti majd a lemezeket.