Zalatnay Sarolta házában mindig egy kicsit karácsony van, hiszen soha nem teszik el a karácsonyfát. Az énekesnőnél a TV2 csapata vendégeskedett, ami miatt Ciniék az egész házat, kívül és belül is ünnepnek megfelelően feldíszítették.

„Tegnap este miután megtudta, hogy jöttök, és egyáltalán hogy buli van, azt mondta, hogy ő ezt akkor most megcsinálja. Úgy hogy itt a sötétben szépen földíszítette a dolgokat. A házat, meg a többi dolgot mi csináltuk. Egyet sajnálunk csak, hogy nem este van, mert ez este mutat igazán jól. Mikor az összes gyertya ég, mikor jobban látszik a fa. Szóval valahogy mutatósabb, akárhogy is nézem” – árulta el a TV2 riporterének Cini, aki nem érzi úgy, hogy bármi különleges lenne náluk.

„Nálunk nincsenek különleges dolgok. A karácsonyfa talán, de a karácsonyfa meg egész évben áll.”

Egész évben áll a karácsonyfa

A beszélgetés során fény derült rá, hogy Zalatnay Saroltáék a karácsonyfát mindig úgy öltöztetik, amilyen ünnep éppen van.

„Néhány napja szedtük le a halloweeni díszeket róla. Ez úgy néz ki a gyakorlatban, hogy most már karácsony, illetve Mikulás és ez így marad egészen Valentin-napig. Valentin-napon lecseréljük és szívecskékre, szeretettre… Utána jön a nyuszi, tehát húsvét. Nyáron van olyan, hogy ilyen nyári díszítést kap, tehát virágok, gyümölcsök, mindent felrakok rá. Mondjuk az sokáig nem marad rajta, mert a gyümölcs az egy kicsit megrohad. Azt olyankor le kell szedni, de hát a fa mű szóval ez, azért működik – mondta Cini, aki elárulta, hogy innentől pedig kezdőik minden elölről.

Egy hagyomány kialakulása

„Nem akartam leszedni a fát, és akkor még igazi fenyőnk volt és az illata is jó volt. A fa is nagyon szépen megmaradt, és mondom miért kellene mindig leszedni, hát ez olyan mint egy dísz. Tartsuk meg, hagyjuk meg, hát ez így tud maradni. Aztán ezt megszokták és a baráti körben nagyon sok embernél van ez már így” – mesélte viccesen az énekesnő.