Az évek során a királyi család több tagja is vallott már mentális betegségeiről, szorongásairól, de a mindig magabiztosnak és hibátlannak tűnő Vilmos hercegről senki nem feltételezte volna, hogy depresszióval küzd. Az „őt rendszeresen megülő sötét felhőről” maga a herceg mesélt a „Time to Walk” című podcastben, amelyben számtalan személyes kis információt is megosztott a hallgatósággal – írja a Daily Mail.

 

(Photo by TOBY MELVILLE / POOL / AFP)

A műsort ugyan csak hétfőn fogják teljes egészében leadni, de az egyik legmegrázóbb részét már nyilvánosságra hozták. Ebben Vilmos a mentőhelikopteresként töltött időkről mesélt, pontosabban egy szörnyű emlékről. Néhány éve, 2017-ben egy súlyos közlekedési balesethez riasztották őt és a társait, a sebesültek között pedig volt egy kisfiú, aki csak néhány évvel idősebb György hercegnél, kedves kis arcával is a fiára emlékeztette Vilmost. A kis Bobby Hughest azonban hiába szállította azonnal kórházba, az orvosok már nem tehettek sokat érte, mert már beállt az agyhalál. Vilmos a mostani, meglepően őszinte és nyílt interjúban elárulta, hogy az a pillanat megváltoztatott valamit benne, még hetek múlva sem volt képes továbblépni.

„Úgy éreztem, hogy az engedélyem nélkül nyitottak ki valami szörnyűt. Éreztem mindenki fájdalmát, szenvedését, és tudtam, hogy ez nem az enyém. Sosem éreztem ilyet korábban” – mesélte el a herceg, aki állítása szerint már sokkal jobban van, de néha még most is megkörnyékezi az a sötét felhő.

Vilmos többször találkozott a kisfiú szüleivel is a baleset óta, és elmondta, apaként mennyire mélyen érintette a tragédia. „Ő egy csodálatos ember, országunk büszkesége… Belenéztem a szemeibe, és láttam, mennyire jó szíve van” – mondta Carly Hughes, az agyhalott kisfiú édesanyja.

A podcastben Vilmos többek között azokról az alkalmakról is mesélni fog, mikor Diana hercegnővel és Harry herceggel Tina Turner Simply the best című számát énekelték az iskolából hazafelé menet, vagy hogy melyik a gyermekei kedvenc dala. A műsor készítői szerint ez volt Vilmos eddigi legszemélyesebb interjúja.