Bár a királyi család fontos tagjai, György herceg és testvérei, Sarolta és Lajos a szüleinek hála a velük egykorú gyerekekhez hasonlóan éli az életét. A szivárogtatások szerint ennek újabb bizonyítékát láthatja a nagyvilág, ha Vilmosék valóban átköltöznek a Windsor-kastély egyik különálló részébe: a gyerekek ebben az esetben szinte biztos, hogy nem bentlakásos iskolában folytatják majd a tanulmányaikat – írja a Mirror.

 

(Photo by Daniel LEAL / AFP)

A királyi családban már hosszú időre rúgó hagyomány, hogy a hercegek az otthonuktól távol tanulnak – Vilmos például nyolc éves korától fogva a wokinghami Ludgrove Schoolba járt, majd Etonban tanult tovább. Idősebb fia és lánya, György és Sarolta egyelőre még a londoni Thomas Battersea Előkészítő Iskolában ismerkednek az alapokkal, de a herceg esetében hamarosan kérdésessé válik, hol folytatja az iskolát – és sokan biztosra veszik, hogy a szülők Györggyel törik meg a hagyományokat.

Dickie Arbiter, aki korábban II. Erzsébet titkárságának sajtóosztályán dolgozott, egy friss interjúban kifejtette, hogy a windsori költözés hátterében az is állhat, hogy így Vilmosék nem küldik bentlakásos iskolába a gyerekeket, hanem a fővároshoz közeli intézményekbe íratják be őket, és otthon tartják a hercegeket és a hercegnőt.

„Így közel lennének a királynőhöz és a Middleton-nagyszülőkhöz is, valamint Londont is sokkal gyorsabban elérik, ha valamiért oda szólítaná őket a kötelesség” – fejtegette Arbiter.

A család jelenleg még Diana hercegné kedvenc otthonában, a Kensington-palotában él, de már többször is felmerült, hogy hamarosan a Windsor-kastély területén található Adelaide Cottage-ba költöznek át.