Vasvári Vivien (30) egyik pillanatról a másikra csöppent egy rémálomszerű helyzetbe. Nem gondolták volna, hogy egy hétköznapi szituációból életveszélybe kerülhetnek. Vivien kétéves kisfiával, Edwarddal és párjával, Zsigmonddal együtt indultak el a lakópark liftjével a garázsba, amikor az hirtelen leállt. Nyomták a vészcsengőt és hívták a karbantartókat is, de végül csak a tűzoltók tudták kiszabadítani a családot.

„Beszálltunk a liftbe, hogy lemenjünk a garázsba. Bezáródott az ajtó, majd miután elindult lefelé, hirtelen megállt és úgy maradt. Nagyon rémes érzés volt. Szerencsére vittünk magunkkal telefont és még térerő is volt, hiszen a liftekben ez ritkán fordul elő. Nem tudom, hogy ha például nincs nálunk mobil és mondjuk nem működik a vészcsengő a liftben, akkor mihez kezdtünk volna” – mondta a Blikknek Vasvári Vivien.

Vasvári Vivien / Fotó: Ripost/Súlyok László

A kis Edward a váratlan meghibásodás miatt nagyon megijedt, folyamatosan édesanyjának ecsetelte mennyire ijesztő érzés a liftben ragadni. A kisfiú is megnyugodott, amikor kiderült, hogy már úton vannak a lánglovagok. Mivel egy hétvégi napon ragadtak a felvonóba, a tűzoltók értek ki a helyszínre elsőként. Szerencsére csak egy métert haladtak lefelé, ezért a mentés gyorsan és könnyen ment.

„A kisfiam nagyon szereti a tűzoltókat, így mérhetetlen volt a boldogsága, amikor végre kinyílt az ajtó és meglátta az egyenruhás bácsikat. Egyszerűen rajong a tűzoltókért és az autóikért. Végül szerencsésen megúsztuk ezt a kalandot” – jegyezte meg Vivien.