Napok óta gyászol az Omega-család. Előbb Benkő László, majd Mihály Tamás hunyt el és kapott szerződést egy égi zenekarban. Presser Gábor mindkettejükkel játszott az Omegában, Mihály Tomi pedig az utóbbi években is segítette a munkáját a háttérben. Nem is feledkezett el róla.

„Ma elment Mihály Tamás, a Misi, a barátom és a pályatársam.

1967-ben ő vitt engem az Omegába, ő “lökött erre a pályára”. Elképesztő jó zenész volt, fölényesen tudta a dolgát, de jobb szeretett hátul állni.

2009-ben – életem első Aréna-koncertjén – a vendégem volt, “négykezeseztünk” kicsit. Minden fontos koncertemre eljött Julival, s aztán vagy szóban, vagy levélben elmondta, mit is hallott.

Ha valaki véleménye fontos volt nekem, hát az Misi volt.

Amit ebben a műfajban tudni lehet, azt ő tudta. A 2011-es “Last Minute” lemezét tanítani kellene, a könyve, a “Basszus! Omega!” nagyszerű.

2018-ban az “1507”-es koncertjeimen őt kértem fel zenei rendezőnek. Csodálatosan dolgozott. Minden fellépő imádta a tudását, a humorát, őt magát, mindenestől. Pedig hetven ember volt a csapatban.

Ma egy hete voltam Misiéknél, vittem a könyvemet, aznap kaptam meg a tiszteletpéldányokat. Azt mondta, nincs túl jól, de ő nem adja fel, ő reménykedik.

Nagyon szerettem. Mint mindenki, aki ismerte.”

Ma elment Mihály Tamás, a Misi, a barátom és a pályatársam.
1967-ben ő vitt engem az Omegába, ő “lökött erre a…

Posted by Presser Gábor on Saturday, November 21, 2020