Tóth Gabi október eleji blogbejegyzésében arról beszélt, hogy volt egy tanárnő, aki kifejezetten fújt rá és akadályozta:

„Biztosan sokan vannak, akiket az ilyen mumustanítónénik egy életre »megcsonkítanak« és a tehetségük elvész, mielőtt egyáltalán próbára tehették volna magukat. Egy élet múlhat azon, milyen kezekbe kerül egy gyerek és milyen pedagógusok kísérik őket életük első éveinek rögös útján. Ez a bizonyos tanárnő úgy vélte, hogy engem meg kellene buktatni énekből, és majdnem sikerült is neki, de szerencsére a saját tanárom, amennyire tudott, kiállt értem – ám most megemlítette: szerencsére voltak, akik kifejezetten segítették őket” – írta akkor.

Most azonban megbánta, hogy ilyen keményen fogalmazott és főleg azt, hogy ebből az tűnik ki, a Tóth lányoknak maga volt a pokol az iskola. Mint írta, beleesett abba a hibába, hogy csak a negatív dolgokat emeli ki és a pozitívakat természetesnek veszi.

Verát is támogatta Kati néni Fotó: DFP

Verát is támogatta Kati néni – Fotó: DFP

Voltak igazi őrangyalok is

Ennek kapcsán említette meg Halápi Kati nénit és Völler Adél nénit is.

Verát Kati néni kezdte noszogatni, hogy foglalkozzon a hangjával, miután meghallotta először énekelni. Vera akkor még elég szégyenlős volt, de Kati néni nem hagyta magára, erősítette a lelkét, sorra adta neki az alkalmakat, hogy tapasztalatot, rutint szerezzen a színpadon. Biztos nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy Vera később elég erősnek érezte magát a Megasztárhoz. Hamar felismerte, hogy a Tóth lányok életének legnagyobb vágya a zene, és a színpad az a hely, ahol igazán felszabadulunk.” – írta az énekesnő.