A világhírű énekes-zeneszerző-dobos Phil Collins idén töltötte be 70. életévét. A Genesis 14 év után újra összeállt egy koncert erejéig, amit a birminghami Utilita Arénában tartottak. Egy, a koncerten készült kép azonban sokkolta a rajongókat, Collinsra alig lehet ráismerni – olvasható a Daily Staron.

Phil Collins egy energiabomba volt fénykorában (Fotó: Getty Images)

A zenész sajnos már egy évtizede küzd különböző betegségekkel. Az elmúlt években bottal járt és a koncerten is székben ülve énekelt. „A mozgásom sajnos már nem a régi a nyakamban lévő sérült csigolyák miatt. Emiatt alig bírom tartani a dobverőt. A koncerteken a fiam, Nicholas dobol helyettem. Olyan jó lenne fent ülni vele a pódiumon, és együtt ütni a ritmust” – mondta Collins, aki még 2021 decemberéig be van táblázva koncertekkel.

Az egykori rocksztár mára már csak árnyéka önmagának (Fotó: Northfoto)

A sztár azt is elmesélte, hogy az elmúlt 10 évben nagyon rossz állapotban volt, és ezen a túlzott alkoholfogyasztás sem segített. „Reggel vodkával kezdtem a napot, majd annyira berúgtam, hogy elestem a gyerekeim előtt” – vallotta be Collins. „De ez kellett ahhoz, hogy talpra álljak. Nagyon szerencsés vagyok, pedig akkor nagyon közel álltam a halálhoz.”

A zenész azóta már sokkal jobban odafigyel az egészségére, ám nem sokáig láthatják a rajongók a színpadon. A zenekar bejelentette: ez lesz az utolsó turnéjuk.