RETRO RÁDIÓ

Szörnyű pillanatokat kellett átélnie VV Fanni édesanyjának a végső tárgyaláson





Életfogytig tartó börtönre ítélte első fokon a bíróság B. Lászlót. A férfi négy és fél évvel ezelőtt nyereségvágyból támadt a fiatal lányra, akinek a holtteste azóta sem került elő. Az ítélethozatalon ott ült Fanni édesanyja, Katalin is, aki zokogva hallgatta, mi történt a gyermekével élete utolsó óráiban.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.07.14.
dráma

Még a légyzümmögést is hallani lehetett, olyan csöndben várták az egybegyűltek szerda reggel a Fővárosi Törvényszék ítéletét, VV Fanni gyilkossági ügyében – írja a a Bors.

B. László bűnös ember­ölés bűntettében. Ezért őt a bíróság életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéli, a szabadságvesztés büntetési fokozata fegyház” – mondta a bírónő.

A vádlott arca megfagyott, egy pillanat alatt eltűnt róla az a félmosoly, amivel az elmúlt négy és fél évben járt-kelt a bíróságon.

Fotó: Bors

B. László 2017 novemberében kuncsaftként ment fel az akkor prostituáltként dolgozó egykori valóság­show-szereplő, Novozánszky Fanni lakására, de mint azt a nyomozás kiderítette, nem akart szexuális szolgáltatást igénybe venni, neki a lány pénze kellett, amit Fanni szorgosan gyűjtögetett. Hogy pontosan mi történt a lakásban, az valószínűleg már soha nem derül ki, a lényeg, hogy elfajultak a dolgok, a térfigyelő kamerák tanúsága szerint B. László a karjában vitte ki a lakásból a bérelt kocsijához az akkor már alélt lányt, akinek az élettelen testétől a nyomozás adatai szerint Dunaújváros magasságában a Dunába dobva szabadult meg.

Az egész társadalmat foglalkoztatja a kérdés, hogy vajon ki lehet-e mondani egy ember bűnösségét abban az esetben, ha a holttest hiányzik?” – kezdte a több mint kétórás indoklásában dr. Farkas Gabriella bírónő, aki végül arra a megállapításra jutott, hogy bizony ki lehet mondani, hiszen elegendő szerves nyomot, kamerafelvételt és egyéb bizonyítékokat sikerült a nyomozás során gyűjteni.

A tárgyalás végén a bírónő elmondta, hogy azért kellett rögtön az elején megbilincselni az elítéltet, mert olyan súlyos büntetést kapott, ami esetében már felmerülhet egy esetleges szünet alatt a szökés és elrejtőzés lehetősége.

A bíróságon ott ült a sorokban Novozánszkyné Kata, Fanni édesanyja is. Az ítélethirdetés után sikerült a Bors munkatársának egy pár mondat erejéig megszólaltatni őt:

Az ítélettel elégedett vagyok, de soha nem fog elmúlni az az érzés, amit én érzek a lelkemben – tört ki a zokogás a gyászoló édesanyából. – Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki ebben részt vett, elsősorban Szamosi úrnak, Lichy ügyvéd úrnak, a bírónőnek, az ügyész asszonynak, és mindenkinek, aki bármilyen formában tett az ügy érdekében. Ő megkapja a méltó büntetését, minden nap ezért fohászkodtam, hogy ez így teljesüljön be.

Amikor azt kérdeztük a gyászoló anyától, hogy sikerült-e lánya gyilkosának a szemébe néznie, hiszen ezt tervezte már régóta, így felelt:

Én ránéztem, de a lányom gyilkosa nem mert szembenézni velem. Észre sem akart venni, de ne is vegyen észre! Azt sem érdemli meg, hogy rápillantsak. – Az ítélet ellen az ügyész és az elítélt is fellebbezett, akinek egyébként 24 millió forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie – írja a Bors.





Ezeket olvastad már?
Felbontotta jegyességét a magyar álompár

Felbontotta jegyességét a magyar álompár

Nem akar még férjhez menni Sydney van den Bosch

Nem akar még férjhez menni Sydney van den Bosch

6 éves lett a Buckingham-palota kis grimaszkirálya: elragadó fotón a szülinapos Lajos herceg

6 éves lett a Buckingham-palota kis grimaszkirálya: elragadó fotón a szülinapos Lajos herceg

„Nagyon szerettem és sokat gondolok rá” – sírva vallott gyászáról a TV2 sztárja

„Nagyon szerettem és sokat gondolok rá” – sírva vallott gyászáról a TV2 sztárja

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás