Színészek, akik kishíján meghaltak forgatás közben





A színészek élete sem mindig móka és kacagás, nem is gondolnád, milyen kevésen múlott egy-egy tragédia, kedvenc filmjeid készítése közben.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.20.
Top 10

Sokan irigylik a hollywoodi filmsztárok fényűző életét, siker, pénz, csillogás, azt gondolhatná az átlagember, hogy könnyű életük van, hisz azt csinálják, amit szeretnek. A filmforgatás azonban nem egy könnyű műfaj, rendkívül feszes tempóban, a legkevesebb hibával elkészíteni egy produkciót stresszes feladat, ráadásul fizikailag is megterhelő. Erre jönnek még a kivitelezhetetlennek tűnő jelenetek, amikre a legbátrabb színészek maguk vállalkoznak.

A cheatsheet.com összegyűjtött pár olyan esetet, ahol a színészek kishíján otthagyták a fogukat a forgatáson:

  • Michael J. Fox - Vissza a jövőbe 3
  • Sokak kedvence a Vissza a jövőbe filmtrilógia, de a befejező rész az, amire az is emlékszik, aki nem feltétlenül rajong az időutazós sci-fi klasszikusért. A főszereplő Marty-t alakító Michael J. Fox a cowboyok és indiánok világába, a vadnyugatra utazik vissza, ahol egy jelenetben a bitófára kerül. A színész az akasztós jelenetet jó párszor megpróbálta egy dobozra állva, de mivel nem volt neki elég meggyőző, támasz nélkül is nekiugrott a feladatnak. Ez annyira rosszul sikerült, hogy a kötél a nyakára tekeredett, majd 30 másodpercig eszméletlen volt. Erről önéletrajzában mesélt a filmcsillag.

    Fotó: YouTube

  • Tom Cruise – A holnap határa
  • Tom Cruise híres a forgatások alatt mutatott vakmerőségéről és arról, hogy brutálisan extrém akciójeleneteket is kaszkadőr nélkül csinál, ezúttal azonban színésztársa, Emily Blunt ölte meg kishíján, aki nekivezetett egy fának egy jelenetnél.

    Fotó: YouTube

  • Jackie Chan – Rendőrsztori
  • A részeges karatemester sztárja is maga csinálja szinte az összes akciójelenetét, verekedését, ugrálását, a Rendőrsztori forgatásán azonban balul sült el egy jelenet, amikor Jackie egy bevásárlóközpontban egy fémkorláton csúszik le, körülötte villanykörték robbannak fel. A színész több komoly külső és belső sérülést is szerzett.

    Fotó: YouTube

  • Isla Fisher – Szemfényvesztők
  • A bűvészekről szóló varázslatos filmben Isla Fisher karakterének egy vízzel teli tartájból kellett kiszabadulnia, ahova ráadásul le is volt láncolva. Mivel a színésznő nem szabadulóművész a való életben, az életéért küzdött, fuldoklott amikor beakadtak a láncai a hatalmas akváriumban. Sokáig mindenki azt hitte, csak nagyon jól játssza a szerepét, végül egy kaszkadőr mentette meg az életét, amikor megnyomott egy pánikgombot.

    Fotó: YouTube

  • Margaret Hamilton - Óz, a csodák csodája
  • Biztos mindenki emlékszik Dorothy, Totó, az oroszlán, a madárijesztő és a bádogember kalandjaira, és arra is ahogy a félelmetes Nyugati Boszorkány számos alkalommal eltűnik egy robbanó, piros füstfelhőben. Egy alkalommal, borzalmasan félresikerült egy ilyen eltűnés, mivel a színésznő jellegzetes zöld jelmezéhez petróleumot is használtak és az eltűnéshez használt csapóajtó sem nyílt ki, Margaret Hamilton ruhája lángra kapott. Kórházba is kellett vinni, mert harmadfokú égési sérüléseket szenvedett a kezein, az arcán pedig másodfokúakat.

    Fotó: Reddit

  • Sylvester Stallone – Rocky 4
  • A történelem legikonikusabb bokszolós jeleneti kérdés nélkül Sylvester Stallone-hoz és Dolf Lundgren-hez köthetőek, a Rocky 4 forgatásán azonban a rendezők kicsit túlzásba estek. A záró jelenetben arra kérték Lundgrent, hogy olyan erősen üsse meg Stallonét, amilyen erősen csak tudja. Ezt követően az Olasz Csődör 8 napot töltött az intenzív osztályon…

    Fotó: YouTube

  • Daniel Day-Lewis - New York bandái
  • A notóriusan ízig-vérig elkötelezett színész, a method acting jeles képviselője a végsőkig elmegy, hogy szerepeibe teljesen beleélje magát. Így volt ez a New York bandái című filmben is, ahol csak korhű, 1863-béli ruhákat volt hajlandó felvenni, ezért tüdőgyulladást kapott. A színész annyira fanatikus volt, hogy ezután nem volt hajlandó kezeltetni magát, mert akkoriban erre nem létezett gyógymód.

    Fotó: YouTube

  • Jason Statham - A feláldozhatók 3.
  • Az akciófilmes legendákkal teletűzdelt produkció nem volt híján izgalomnak, de Sylvester Stallone beszámolója szerint a forgatáson Jason Statham kishíján egy közel 20 méter mély szakadékba hajtott egy fékhibás teherautóval, amiből az utolsó pillanatban sikerült csak kiugrania.

    Fotó: YouTube

  • Jaimie Alexander - Thor: Sötét világ
  • A rendkívül népszerű szuperhősfilm gyönyörű amazonja egy hónapra kiesett a film forgatásából, mert egy hajnali, esős forgatáson megcsúszott egy fém lépcsőn és hatalmasat esett.

    Fotó: YouTube

  • Halle Berry - A hívás
  • A kortalan színésznőnek egy olyan film harcjelenetében sikerült hatalmasat esnie, fejjel a betonnak, amiben amúgy a feszültség és a hangulat dominál. Halle Berry-t esése után kórházba vitték, de szerencsésen megúszta komolyabb következmények nélkül.

    Fotó: YouTube

     





    Ezeket olvastad már?
    Végre: Palvin Barbi megmutatta gyönyörű pocakját

    Végre: Palvin Barbi megmutatta gyönyörű pocakját

    Durva sérülés: autóbalesetet szenvedett Csuti – Fotók

    Durva sérülés: autóbalesetet szenvedett Csuti – Fotók

    Micsoda dekoltázs: Salma Hayek mesés esküvői fotóit látnod kell!

    Micsoda dekoltázs: Salma Hayek mesés esküvői fotóit látnod kell!

    „Amikor nem tudod, melyik fotót válaszd” – Fürdőruhában fotózták Jason Statham csaját

    „Amikor nem tudod, melyik fotót válaszd” – Fürdőruhában fotózták Jason Statham csaját

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás