Sokan irigylik a hollywoodi filmsztárok fényűző életét, siker, pénz, csillogás, azt gondolhatná az átlagember, hogy könnyű életük van, hisz azt csinálják, amit szeretnek. A filmforgatás azonban nem egy könnyű műfaj, rendkívül feszes tempóban, a legkevesebb hibával elkészíteni egy produkciót stresszes feladat, ráadásul fizikailag is megterhelő. Erre jönnek még a kivitelezhetetlennek tűnő jelenetek, amikre a legbátrabb színészek maguk vállalkoznak.

A cheatsheet.com összegyűjtött pár olyan esetet, ahol a színészek kishíján otthagyták a fogukat a forgatáson:

  1. Michael J. Fox – Vissza a jövőbe 3

Sokak kedvence a Vissza a jövőbe filmtrilógia, de a befejező rész az, amire az is emlékszik, aki nem feltétlenül rajong az időutazós sci-fi klasszikusért. A főszereplő Marty-t alakító Michael J. Fox a cowboyok és indiánok világába, a vadnyugatra utazik vissza, ahol egy jelenetben a bitófára kerül. A színész az akasztós jelenetet jó párszor megpróbálta egy dobozra állva, de mivel nem volt neki elég meggyőző, támasz nélkül is nekiugrott a feladatnak. Ez annyira rosszul sikerült, hogy a kötél a nyakára tekeredett, majd 30 másodpercig eszméletlen volt. Erről önéletrajzában mesélt a filmcsillag.

Fotó: YouTube

  1. Tom Cruise – A holnap határa

Tom Cruise híres a forgatások alatt mutatott vakmerőségéről és arról, hogy brutálisan extrém akciójeleneteket is kaszkadőr nélkül csinál, ezúttal azonban színésztársa, Emily Blunt ölte meg kishíján, aki nekivezetett egy fának egy jelenetnél.

Fotó: YouTube

  1. Jackie Chan – Rendőrsztori

A részeges karatemester sztárja is maga csinálja szinte az összes akciójelenetét, verekedését, ugrálását, a Rendőrsztori forgatásán azonban balul sült el egy jelenet, amikor Jackie egy bevásárlóközpontban egy fémkorláton csúszik le, körülötte villanykörték robbannak fel. A színész több komoly külső és belső sérülést is szerzett.

Fotó: YouTube

  1. Isla Fisher – Szemfényvesztők

A bűvészekről szóló varázslatos filmben Isla Fisher karakterének egy vízzel teli tartájból kellett kiszabadulnia, ahova ráadásul le is volt láncolva. Mivel a színésznő nem szabadulóművész a való életben, az életéért küzdött, fuldoklott amikor beakadtak a láncai a hatalmas akváriumban. Sokáig mindenki azt hitte, csak nagyon jól játssza a szerepét, végül egy kaszkadőr mentette meg az életét, amikor megnyomott egy pánikgombot.

Fotó: YouTube

  1. Margaret Hamilton – Óz, a csodák csodája

Biztos mindenki emlékszik Dorothy, Totó, az oroszlán, a madárijesztő és a bádogember kalandjaira, és arra is ahogy a félelmetes Nyugati Boszorkány számos alkalommal eltűnik egy robbanó, piros füstfelhőben. Egy alkalommal, borzalmasan félresikerült egy ilyen eltűnés, mivel a színésznő jellegzetes zöld jelmezéhez petróleumot is használtak és az eltűnéshez használt csapóajtó sem nyílt ki, Margaret Hamilton ruhája lángra kapott. Kórházba is kellett vinni, mert harmadfokú égési sérüléseket szenvedett a kezein, az arcán pedig másodfokúakat.

Fotó: Reddit

  1. Sylvester Stallone – Rocky 4

A történelem legikonikusabb bokszolós jeleneti kérdés nélkül Sylvester Stallone-hoz és Dolf Lundgren-hez köthetőek, a Rocky 4 forgatásán azonban a rendezők kicsit túlzásba estek. A záró jelenetben arra kérték Lundgrent, hogy olyan erősen üsse meg Stallonét, amilyen erősen csak tudja. Ezt követően az Olasz Csődör 8 napot töltött az intenzív osztályon…

Fotó: YouTube

  1. Daniel Day-Lewis – New York bandái

A notóriusan ízig-vérig elkötelezett színész, a method acting jeles képviselője a végsőkig elmegy, hogy szerepeibe teljesen beleélje magát. Így volt ez a New York bandái című filmben is, ahol csak korhű, 1863-béli ruhákat volt hajlandó felvenni, ezért tüdőgyulladást kapott. A színész annyira fanatikus volt, hogy ezután nem volt hajlandó kezeltetni magát, mert akkoriban erre nem létezett gyógymód.

Fotó: YouTube

  1. Jason Statham – A feláldozhatók 3.

Az akciófilmes legendákkal teletűzdelt produkció nem volt híján izgalomnak, de Sylvester Stallone beszámolója szerint a forgatáson Jason Statham kishíján egy közel 20 méter mély szakadékba hajtott egy fékhibás teherautóval, amiből az utolsó pillanatban sikerült csak kiugrania.

Fotó: YouTube

  1. Jaimie Alexander – Thor: Sötét világ

A rendkívül népszerű szuperhősfilm gyönyörű amazonja egy hónapra kiesett a film forgatásából, mert egy hajnali, esős forgatáson megcsúszott egy fém lépcsőn és hatalmasat esett.

Fotó: YouTube

  1. Halle Berry – A hívás

A kortalan színésznőnek egy olyan film harcjelenetében sikerült hatalmasat esnie, fejjel a betonnak, amiben amúgy a feszültség és a hangulat dominál. Halle Berry-t esése után kórházba vitték, de szerencsésen megúszta komolyabb következmények nélkül.

Fotó: YouTube