Az ügyészség életfogytig tartó szabadságvesztést kért rá, amelyet fegyházban kell végrehajtani. Emellett az édesapja bántalmazása miatt korábban kiszabott, ám felfüggesztett két év börtönbüntetést, amelynek végrehajtását akkor felfüggesztette a bíróság szintén le kell töltenie. A nem jogerős ítélet szerint Sz. Péter legkorábban 25 év után bocsátható szabadlábra, 10 évre eltiltották a közügyektől és a korábbi 2 év felfüggesztettet is le kell töltenie, emellett 2 millió bűnügyi költséget is meg kell fizetnie – írja a mai per végeredményéről a Ripost.

Szilágyi István fiának tárgyalásán először a szakértőket hallgatták meg: ők részletesen elmondták, milyen sérülései voltak a színésznek a halála után: akötőhártyája bevérzett, arckoponyáján szilánkos törések voltak, orrcsontja törött volt, bordája eltört, 15-20 ütés is érhette a színészt.

Ezt követően az ügyész megtartotta a perbeszédet, amelynek az volt az egyik legfontosabb eleme, hogy Péter különös kegyetlenséggel végzett az apjával, ráadásul meg sem bánta szörnyű tettét.

Szilágyi István után nem sokkal a felesége, Jolika néni is meghalt Fotó. Metropol/CSD

Szilágyi István után nem sokkal a felesége, Jolika néni is meghalt Fotó. Metropol/CSD

Az ügyvéd felmentést kért védencének

Sz. Péter ügyvédje szerint védence többször is elmondta, hogy egy ismeretlen személy tartózkodhatott a gyilkosság időpontjában az ingatlanban. Az ügyvéd kérvényezte, hogy védencét mentsék fel, mivel minden kétséget kizáróan nem lehet bizonyítani, hogy ő követte el a bűncselekményt.

„Nem tudom, mi történt” – Péter még mindig tagad

„Legalább egyszer szembesítettek volna minket az édesanyámmal, akivel mást vallottunk. Amikor megtörtént ez az eset… én pánikba estem attól, amit apám csinált. Nem tudom, mi történt, ért-e engem ütés vagy sem, de a földön keltem fel” – mondta Sz. Péter. – „Borzasztóan sajnálom ezt a történetet így, ahogy van, de nem tudok vele mit kezdeni. Ha az embert megtámadjak, akkor védekezik, de nem tudom, mi történt. Megütöttek, elveszítettem az eszméletemet, nem tudom…” – mondta.

Az ország Lópici Gáspárját a fia 2020 májusában otthonukban, brutális módon, különös kegyetlenséggel agyonverte egy kalapáccsal.

(via)