Volt idő, amikor Alexander Wang rendezte a legvadabb és legfurcsább partikat a New York-i divathéten. Ezek a partik és a New York-i éjszakai élet csillogása segítette a tervezőt birodalma felépítésében. Most azonban súlyos vádakkal kell szembenéznie a 37 éves divattervezőnek.

Wangot zaklatással vádolják

Wangot zaklatással vádolják (Fotó: AFP)

Még 2020 decemberében egy Owen Mooney nevű modell a TikTok-oldalán osztott meg magáról egy videót, melyben megdöbbentő dolgokat mesélt a tervezőről. Egy partin találkozott Alexander Wanggel, aki állítólag akarata ellenére elkezdte őt tapogatni. A videó nagyon gyorsan elterjedt, és ez arra késztette a többi áldozatot, hogy ők is merjenek nyíltan beszélni a velük történtekről.

Az egyik bántalmazott férfi David Casavant stylist, akihez Wang lépett oda 2017-ben egy brooklyni szórakozóhelyen. A tervező lehúzta a nadrágját és a fehérneműjét, Casavant szerint megalázni szándékozta őt. „Olyan kiszolgáltatott állapotban voltam” – mondta a New York Timesnak Casavant, aki az eset idején részeg volt. „Még akkor is, ha egy késő esti partiról van szó, akkor sem hiszem, hogy ez normális viselkedés.”

Wang hevesen cáfolta a decemberben felmerült vádakat, valamint Casavant állításait.