„A színészetben mindig bizonyítanom kellett, hogy ne higgyék azt, hogy édesapám miatt kapok meg lehetőségeket, itt pedig élvezem, hogy a futásban nem számít, hogy ismert vagyok… Tényleg csak az számít, amit beleteszek, és amit kihozok magamból, és ezt nem veheti el tőlem senki. Az életemben a futás az, ahol egy új oldalamat tudtam magam számára is megmutatni, és azt is érzem, hogy erős és legyőzhetetlen vagyok tőle!” – mondta Szabó Zsófi a Runner’s World magazinnak.

Miután megszületett a kisfia, két és fél éven át nem mozgott, főleg azért, mert nem akart távol lenni a kisfiától. Azt is bevallotta, nem volt ereje mozogni:

„Egyszerűen nem volt erőm elkezdeni mozogni, meg szívem sem volt otthon hagyni a kisfiamat, amíg edzek. Ezek miatt fel is jött jó pár kiló… Eleinte nagyon kevés szénhidrátot fogyasztottam, alig volt erőm a futáshoz, de amikor lement nagyjából 5 kg, fokozatosan visszaszoktattam magam hozzá, de a távokat is emeltem. Onnantól kezdve a sport segített leadni a fölös kilókat, majd tartani a formám, és nagyon élvezem, hogy végre nem önsanyargató diétákkal érem el ezt, hanem komoly sportteljesítmény van mögötte. Az, hogy közben csinosabb is lettem, csak hab a tortán!” – mondta a színésznő-műsorvezető.